Με αυτό το σάπιο καίκι οι πέντε Αιγύπτιοι διακινητές, μετέφεραν τις 235 ανθρώπινες ψυχές που προσπάθησαν να ξεφύγουν απο την “κόλαση” των χωρών τους και τώρα φιλοξενούνται στα Χανιά.

Και είναι βέβαιο πως θα θρηνούσαμε μια ακόμη εκατόμβη νεκρών, εαν δεν έφτανε έγκαιρα δίπλα στο βυθιζόμενο καίκι, το φορτηγό πλοίο BBC Quebec για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Οι μετανάστες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της “παλιάς ηλεκτρικής”  του Δήμου Χανίων, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων και ειδικά των Γιατρών του Κόσμου και των εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος παρέδωσε σήμερα σημαντική ποσότητα με δέματα τα οποία περιείχαν είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγειινής.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πάρα πολλοί ανήλικοι, έχουν περάσει πλέον στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας και μόλις ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα θα μπορούν να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Βέβαια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω της μεγάλης πληρότητας των ακτοπλοικών δρομολογίων αυτό το Σαββατοκύριακο, η αναχώρησή τους θεωρείται ως πλέον πιθανή απο την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, στον Ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν σήμερα οι πέντε Αιγύπτιοι που ήταν πλήρωμα του καικιού με το οποίο μετέφεραν τους μετανάστες και έχουν συλληφθεί με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ως “δουλέμποροι”.

Και οι πέντε ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας και μέχρι τότε κρατούνται.

(Φωτό απο το Λιμενικό Σώμα, τον Ερυθρό Σταυρό και την εθελόντρια Ελευθερία Μουλουδάκη)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook