Συντετριμμένη είναι η Ανατολική Κρήτη για το χαμό του 32χρονου πολιτικού μηχανικού που άφησε την τελευταία του πνοή, στην παραλία, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο Μιχάλης Ευαγγελινάκης ξεψύχησε ενώ ήταν ξαπλωμένος στην παραλία, ενώ ούτε ο γιατρός που βρισκόταν στην ίδια παραλία, στο Αμμούδι, δεν μπόρεσε να τον επαναφέρει με τις μαλάξεις που έκανε.

Η κηδεία του έγινε χθες στις 17.00 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνιο.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΚ

Με την είδηση της απώλειας του Μιχάλη Ευαγγελινάκη, Μηχανολόγου Μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου, Γραμματέα της Ν.Ε. Λασιθίου του Τμήματος και τ. μέλους της Αντιπροσωπείας του Τμήματος (3ετία 2010 – 2013), το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα,
Να συμμετέχουν με τα μέλη τους στην κηδεία του,
Να αποσταλεί συλλυπητήριο στην οικογένειά του,

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.
Ο Μιχάλης Ευαγγελινάκης ήταν πάντοτε ενεργός Πολίτης με πολιτική άποψη και θέση, ενώ τον χαρακτήριζαν η εργατικότητα και η προσφορά, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν. Σπούδασε στην Αγγλία  στο UNIVERSITY of LEICESTER και έγινε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας το  2005. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά δεν τον άφησε αμέτοχο συμμετέχοντας ενεργά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Εκλέχθηκε και ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την 3ετία 2014 – 2016
Υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την 3ετία 2010 – 2013

Ολόκληρη η οικογένεια των Μηχανικών, ιδιαίτερα του Λασιθίου, είμαστε ευγνώμονες  γιατί το έργο και η στάση ζωής του Μιχάλη, που τόσο πρόωρα κόπηκε το νήμα της, αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας, ιδιαίτερα σήμερα, που οι αγώνες αυτοί είναι πλέον αγώνες επιβίωσης για να αποτραπεί ο αφανισμός του κλάδου μας. Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τη στάση ζωής  των αυριανών επιστημόνων και των ενεργών Πολιτών του κλάδου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook