«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που είπε αλήθεια στο λαό και δεν έδωσε ψεύτικές ελπίδες, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ και με κυρίαρχα τα μονοπώλια στην οικονομία και την εξουσία σε αντίθεση με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ευθύνη τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Λαφαζάνη» υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Στις εκλογές δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα κατέβει με κεντρικό σύνθημα «Τους δοκίμασες…Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», δίνοντας το στίγμα ότι η ψήφος του λαού πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα πρόγραμμα ρήξης, με στόχο να πάρει ο λαός τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του, «με σχεδιασμένη ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση της οικονομίας που θα φέρει και αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».  

Ο κ. Κουτσούμπας κρατάει κλειστή την πόρτα σε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, αποκαλώντας το «ΣΥΡΙΖΑ νο2», και υποστήριξε ότι οι δημόσιες προτάσεις του «έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο μ’ αυτές που μας απηύθυνε παλιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 1».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook