Το θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 16 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σε «εξομολόγηση» στον δημοσιογράφο της γαλλικής Liberation, Ζαν Κατρεμέρ.

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν την έναρξη της συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Το συμβάν είχε μεταδοθεί τότε με επιφύλαξη από τον ανταποκριτή της Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ, με τον Γ. Βαρουφάκη να το διαψεύδει, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times.

Ο Κατρεμέρ σε ερώτηση που απηύθυνε στον Πιερ Μοσκοβισί για το περιστατικό που σηματοδοτεί χαρακτηριστικά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, έλαβε απάντηση που επιβεβαίωσε πλήρως το αρχικό ρεπορτάζ του για το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο υπουργών οικονομικών.

«Έλαβε χώρα στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης αντέδρασε στην παρουσίαση από τον Ντάισελμπλουμ ενός εγγράφου. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης, με τους δύο να έρχονται σχεδόν στα χέρια. Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ αλληλοκατηγορούνταν για ψέματα. Κατάφερα να τους χωρίσω. Ωστόσο, δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook