Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία μικρά παιδιά που βρέθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς στην Αυστρία μέσα σε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν 26 πρόσφυγες, μετέδωσε το Σάββατο το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο APA.

Το φορτηγό, το πίσω μέρος του οποίου ήταν γεμάτο με πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, εντοπίστηκε στην κωμόπολη Ζανκτ Πέτερ αμ Χαρτ, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, διευκρίνισε το πρακτορείο που επικαλείται ως πηγή τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Ο αστυνομικός Νταβίντ Φούρτνερ δήλωσε ότι τα παιδιά ήταν σε κακή κατάσταση αφού λόγω της ζέστης και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας μέσα στην καρότσα του φορτηγού είχαν αφυδατωθεί. «Το ιατρικό προσωπικό μας είπε ότι δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμη», πρόσθεσε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρονο οδηγό του φορτηγού ενώ τα παιδιά και οι γονείς τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Μπραουνάου.

Προφυλακίστηκαν οι φερόμενοι διακινητές για τον θάνατο των προσφύγων στην Αυστρία

Την ίδια ώρα, την προφυλάκιση για έναν μήνα των τριών Βούλγαρων και του ενός Αφγανού, οι οποίοι φέρονται να μετέφεραν τους 71 πρόσφυγες που βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αυστριακού αυτοκινητοδρόμου, αποφάσισαν οι ούγγροι εισαγγελείς. 

Οι θάνατοι προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και υπογράμμισαν τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τη βία και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και να προσπαθήσουν να εγκατασταθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook