Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμβολή της Σταδίου με τη Φιλελλήνων, όπου γίνεται χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον κουκουλοφόρων, που πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, αλλά και στα Προπύλαια, όπου σημειώνονται νέες συγκρούσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικαός υπέστη ακρωτηριασμό στο χέρι, καθώς πέταξε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στο πλήθος και εκείνοι του την επέστρεψαν άμεσα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Επισήμως, από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν 26 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ χουν γίνει 29 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις.

Από την πλευρά των διαδηλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 15 τραυματίες, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς»

Ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Συντάγματος έχει αδειάσει, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ, αφού έριξε δακρυγόνα μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κινήθηκε τρέχοντας προς τους διαδηλωτές, που τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοσχεδιο ιατρείο στο Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν πάνω από 500 τραυματιες, από παιδί 5 ετών μέχρι ηλικιωμένους με αναπνευστικά και ένας γιατρός απηύθυνε έκκληση να πάνε κι άλλοι γιατροί κάτω ή να τους αφήσουν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος έχει γίνει αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, αλλά και των κάδων στους οποίους έχουν ανάψει φωτιές.

Στις 15.30 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζικά κατά διαδηλωτών, ρίχνοντας δεκάδες δακρυγόνα, χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών γίνονταν εκκλήσεις να μην πετάγονται πέτρες, ώστε να μην προκαλούνται οι αστυνομικοί.

Στις 15.45 η ένταση αυξήθηκε και τρεις-τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν κατά διαδηλωτών, κατεβαίνοντας τη Β. Σοφίας, συνεχίζοντας έτσι τον κλεφτοπόλεμο με πέτρες και δακρυγόνα.

Στις 15.50 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής απηύθυνε έκκληση από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών, να σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις δακρυγόνων, κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε…

Στις 16.00, ένταση δημιουργήθηκε όταν τραυματισμένος αστυνομικός, υποβασταζόμενος από συναδέλφους του, επιχείρησε να περάσει μέσα από το ειδικό φράγμα που έχει στήσει μπροστά από την παράπλευρη είσοδο της Βουλής η αστυνομία, για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Διαδηλωτής που βρισκόταν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου και ακριβώς δίπλα από το φράγμα φώναξε \”περαστικά\” και κατόπιν άντρας των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον του. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονταν στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον  Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότoφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών.

Οι εντάσεις σημειώνονται κατά μήκος της Αμαλίας ενώ, οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου.

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook