Με τη σημερινή έγκριση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή, η χώρα έκανε ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τόνωση της ανάπτυξης.

Αυτό αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε γραπτή κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα έκανε παράλληλα ένα καθοριστικό βήμα πίσω, από το εξαιρετικά σοβαρό σενάριο της χρεοκοπίας. Αυτή ήταν μια ψήφος εθνικής υπευθυνότητας, υπογραμμίζουν οι κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο.

Αύριο, τα βλέμματα της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα στην Αθήνα, καθώς οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν τον εκτελεστικό νόμο. Μια δεύτερη θετική ψήφος θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, τονίζουν οι κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο. Αυτή η ψήφος θα επιτρέψει, επίσης, να προχωρήσουν τάχιστα οι προετοιμασίες για ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που θα συμβάλει στο να πάει μπροστά η χώρα και να αποκατασταθεί η ελπίδα για τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook