Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς κορυφαίοι αναλυτές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες του μεγέθους του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ\’ Εστέν μέμφονται τους Ευρωπαίους πολιτικούς ταγούς, αλλά και τους “σοφούς” των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για τα όσα απαιτούν από την Ελλάδα (και σε δεύτερο χρόνο από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπεριφέρειας) προκειμένου να τις στηρίξουν στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν!

Ο κύριος ντ΄Εστέν, από το βήμα Συνεδρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ευθέως πως είναι “τρέλα” να ζητάνε οι πιστωτές της Ελλάδας από τη χώρα να πληρώνει τα χρέη της σε ένα σκληρό νόμισμα (ευρώ) την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μη βιώσιμο βάρος χρέους και έχει υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις και περικοπές μισθών, με μια ουσιαστική εσωτερική υποτίμηση και με μια οικονομία που δύσκολα, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα σταθεί εκ νέου στα πόδια της στο μέλλον!

Ως εκ τούτου ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προτείνει να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας που θα αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας και εν συνεχεία θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές της. Θυμίζοντας πως αυτή τη “συνταγή” την είχε χρησιμοποιήσει και η ίδια η Γαλλία το 1930!

Παραπλήσιες και οι εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της BlackRock Λάρι Φινκ. Ο οποίος, σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπεριφέρεια είναι σοβαρή και θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα κρίση. Τη χαρακτηρίζει ευθέως “επικίνδυνο μίγμα” και συμπληρώνει πως είναι άδικο να “ζητάμε από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία να επιβάλουν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και την ίδια στιγμή να αποπληρώνουν τα ομόλογα της χρηματοοικονομικής κοινότητας” …

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook