Στον Βασίλη Ραϊσάκη ανήκει η πρώτη μεγάλη επιτυχία στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε να κατακτήσει την Τετάρτη (29/6) την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 25μ. ύπτιο. Παράλληλα, εξαιρετική ήταν η προσπάθεια και από τον Κώστα Γαροφαλάκη που τερμάτισε στην 3η θέση, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Οι επιτυχίες πάντως για την εθνική ομάδα κολύμβησης special Olympics και τη χανιώτικη αποστολή που συμμετέχει στη διοργάνωση, δεν περιορίστηκαν μόνο στους δύο αθλητές, καθώς και η Ευαγγελία Φαραντάκη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, τερμάτισε στην 4η θέση στο αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο.

Για τις επιτυχίες των τριών αθλητών του, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Κώστας Νικολαντωνάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ωστόσο ότι και τις επόμενες ημέρες των αγώνων θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες, αν και «επιτυχία» αποτελεί σίγουρα η παρουσία των παιδιών σε αυτή την πολύ σπουδαία διοργάνωση, που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.