Για τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, τους εκπροσώπους των ποδηλατικών οργανώσεων «bikerespect.gr» και «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Κουράκης γνωστοποίησε ότι ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης θα μετακινηθεί από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα και συγκεκριμένα θα καταλάβει τη δεξιά λωρίδα κίνησης προς το κρηπίδωμα της παραλίας, ενώ θα προστατεύεται από τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία με αποτρεπτικά εμπόδια, διαγράμμιση τύπου «ζέμπρα» και πρόσθετα μέτρα προστασίας των ποδηλατών.

Η κατασκευή του θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες, ενώ δεν θα δοθεί αμέσως σε χρήση, καθώς θα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.

Παράλληλα, είπε ότι, για όσο διαρκούν τα έργα της δεύτερης φάσης ανάπλασης της Νέας Παραλίας, εξετάζεται η ανάπτυξη του ποδηλατοδρόμου στο υπάρχον πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου η διέλευση των πεζών να πραγματοποιείται μέσα από το έργο.

Τέλος, ανέφερε ότι ήδη εκπονείται μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου εντός της πανεπιστημιούπολης καθώς και για τη διασύνδεσή του με το υφιστάμενο αλλά και με το προγραμματιζόμενο να κατασκευαστεί δίκτυο, ενώ η κατασκευή του εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στα τέλη του 2011.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook