H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι Δημοτικες Οργανώσεις χαιρετίζουν την κοινή κάθοδο στις εθνικές  εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου 2015 του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ  με την ονομασία «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί είμαστε συνοδοιπόροι πολλά χρόνια. Αυτή η συζήτηση και αυτή η προσπάθεια έρχεται από το παρελθόν, αλλά σήμερα οι συνθήκες είναι ώριμες. Η συμπαράταξη αυτή θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία, είναι εθνική ανάγκη για τον τόπο.

Η συνεργασία αυτή  είναι στρατηγικής σημασίας, γιατί βήμα-βήμα  – δημιουργειται  ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας. Σήμερα που το πλαστό δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ανήκει οριστικά στο παρελθόν, σήμερα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και κυρίως η νέα γενιά ζει την εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή.Διατηρούμε την αυτοτέλειά μας το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά δίνουμε μαζί με κινήσεις πολιτών, με όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που αγκαλιάζουν αυτό το εγχείρημα και κάθε μέρα είναι και περισσότεροι, δίνουμε τη μάχη αυτών των εκλογών, αλλά κυρίως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μετά από αυτές τις εκλογές.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες, βγαίνουν ξανά μπροστά και δίνουν μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη , το κοινό μας σπίτι.Εμείς έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και μαζί τους θέλουμε να αυξήσουμε τη δύναμή μας για να αλλάξουμε την Ευρώπη και να εξασφαλίσουμε προοπτική για τη χώρα μας, γιατί δεν υπάρχει άλλη ασφαλής προοπτική για μας και για τα παιδιά μας.

Αυτή η συνεργασία, αυτή η συμπαράταξη δεν εξαντλείται στους εκλογικούς συνδυασμούς. Ξεκίνησε με την υπογραφη  μις προγραμματικής συμφωνίας με  10 + 1 σημεία, τα οποία θα επεξεργασθούν από κοινού στην Επιτροπή Προγράμματος που δημιουργήθηκε ,  ώστε μέσα στις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, την πρότασή μας, για το πώς θα  πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα μετά από αυτές τις εκλογές.

Είναι ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα ακόμη και τώρα, που για άλλη μια φορά ζει την περιπέτεια του τρίτου μνημονίου με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει ανάγκη από προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας, το κοινωνικό κράτος. Υπάρχει ανάγκη από ένα πρόγραμμα που θα έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σήμερα  οι αυτοδυναμίες ανήκουν πια στο παρελθόν .Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να στηριχθεί σε ένα δεσμευτικό, προγραμματικό πλαίσιο με συγκεκριμένους στόχους, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με επιτυχία, θα κερδίσει αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους μας για να μπορέσει να βελτιώσει τις πολύ δύσκολες πλευρές αυτής της συμφωνίας. Ιδίως αυτές που δεν επιτρέπουν την ανάκαμψη της οικονομίας και βεβαίως παράλληλα θα προχωρήσει ένα συνολικό εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε πια από τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να τα επιτύχουμε όλα αυτά είναι να προχωρήσουμε σε μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους. Μετά όμως από τους χειρισμούς της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο, είναι πάλι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε ομάδα, έχουμε ανθρώπους που έχουν εμπειρία, έχουν αποτελεσματικότητα και σήμερα αποδεικνύεται ότι έχουμε και βαθύτατο σεβασμό στις συνεργασίες. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη  απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό δημοκρατικό πολίτη και  τον καλεί να μας δώσει τη δύναμη να φέρουμε πίσω την ελπίδα. Σήμερα που κανένας μόνος του δεν μπορεί.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook