Η είδηση που περίμεναν από την Πάτρα προκειμένου να γνωρίζουν που θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά ήρθε και είναι ευχάριστη για την ομάδα μπάσκετ του «Ηράκλειο» που ήδη πρέπει να αρχίσει να κάνει τα πλάνα της για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. 

Οι διοικούντες την Ολυμπιάδα Πατρών που αγωνίστηκε την χρονιά που μας πέρασε στην Α2 κατηγορία και έπεσε στη Β΄ Εθνική , στη γενική συνέλευση που έγινε την Δευτέρα το βράδυ αποφάσισαν η ομάδα να μην πάρει μέρος στη Β΄ Εθνική και να αγωνιστεί κατευθείαν στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Αυτή η είδηση πρακτικά ανοίγει τον δρόμο για την συμμετοχή του «Ηράκλειο» στη Β΄Εθνική καθώς η κρητική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στα μπαράζ ανόδου της Γ΄Εθνικής που έγιναν στη Λιβαδειά και είναι η ομάδα που δικαιούται να πάρει την θέση της Ολυμπιάδας Πατρών στο πρωτάθλημα.

Για να επικυρωθεί και τυπικά η άνοδος του «Ηράκλειο» στη Β΄Εθνική θα πρέπει η Ολυμπιάδα Πατρών να στείλει έγγραφο στην ΕΟΚ με το οποίο θα την ενημερώνει ότι αδυνατεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής και στη συνέχεια από την Ομοσπονδία να σταλεί έγγραφο στο «Ηράκλειο» για το αν αποδέχεται να πάρει την θέση της Πατρινής ομάδας στη Β΄ Εθνική.

Στο «Ηράκλειο» έχουν ξεκαθαρίσει ότι στόχος της ομάδας είναι να αγωνιστεί στη Β΄Εθνική οπότε θεωρείτε δεδομένο ότι θα αποδεχθούν αυτό το «δώρο» από την Ολυμπιάδα Πατρών, από την στιγμή που έχασαν την απευθείας άνοδο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τον Φιλαθλητικό.