Πρόγραμμα για Στέγαση και Επανένταξη για 16 ωφελούμενους άστεγους ανακοίνωσε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων ο πρόεδρος Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. ,Μιχάλης Βλαχάκης και ο πρόεδρος της Σύμπραξης Φορέων Γιάννης Παυλάκης.

Μετα απο αρκετούς μήνες οπου είχε εγκριθεί το πρόγραμμα, δόθηκε,αυτόν τον μήνα, το 30% της χρηματοδότησης που ανέρχεται σε 38.707 ευρώ.Το πρόγραμμα αφορά 10 μεμονωμένα άτομα, 1 οικογένεια των δυο ατόμων και 1 οικογένεια των τεσσάρων ατόμων και έχει διάρκεια ενος έτους καθώς λήγει στις 31/9/2016.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο σκέλη:Της στέγασης και της εργασιακής επανένταξης.Ο κ.Βλαχάκης επικαλείται την ευαισθησία των Χανιωτών ωστε να βρεθούν οι γκαρσονιέρες και τα διαμερίσματα για τη διαμονή των δικαιούχων.

Το μηνιαίο μίσθωμα που θα καταβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι 180 ευρώ για γκαρσονιέρες όπου θα φιλοξενείται μέχρι ένα άτομο και έως 280 ευρώ για κάθε διαμέρισμα όπου θα φιλοξενούνται οικογένειες, ενω καλύπτονται πληρως οι υπόλοιπες ανάγκες τις κατοικίας οπως ΔΕΗ κτλ. 

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεχθούν τα άτομα είναι κοινωνικοοικονομικά.Ο κ.Παυλάκης επισήμανε ο,τι οι ιδιοκτήτες που θα παραχωρήσουν τα ακίνητα τους θα πρέπει αν μείνουν ήσυχοι καθώς θα υπάρχει έλεγχος απο αρμόδιους ωστε οι ιδιοκτησίες τους να παραμέινουν στην κατάσταση που τις παρέδωσαν.Παράλληλα ο πρόεδρος σύμπραξης φορέων επισήμανε οτι ειναι ανάγκη να αποκατασταθούν αυτα τα άτομα και εργασιακά.Κάλεσε τους επαγγελματίες των Χανίων να πάρουν καποιο απο αυτά τα άτομα ως υπάλληλο τους.Διαβεβαίωσε οτι ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και η Σύμπραξη Φορεών θα διασφαλίσουν εξ ολοκλήρου το εργατικό κόστος (μίσθωμα,ασφάλιση).

Η κ.Σεφερλή,κοινωνική λειτουργός στο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π, τόνισε την δυσκολία να βρεθούν οι κατοικίες για την φιλοξενία των αστέγων.Ανέφερε οτι τα άτομα που θα επιλεχθούν είναι πλήρως συνεννοήσιμα και διαβεβαίωσε οτι ολα θα κυλήσουν ομαλά.

Αναφερόμενη μάλιστα στο πρόβλημα των αστέγων στα Χανιά τόνισε οτι με βάση στοιχεία προηγούμενου εξαμήνου 15 άτομα είναι εντελώς ή ήταν άστεγα και ενας μικρος αριθμός ζει ή ζούσε κατω απο επισφαλείς συνθήκες.Συνολικά  στα Χανιά 150 οικογένειες κινδυνεύουν η κινδύνευσαν να βρεθούν στον δρόμο

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook