Ως απόφαση ορόσημο για την στήριξη και ανάπτυξη της παραδοσιακής οικοτεχνίας στην Κρήτη και στη χώρα ευρύτερα, χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, την απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος ,που θεσπίζει νομικά για πρώτη φορά τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας από μικρούς παραγωγούς απευθείας στoν καταναλωτή. 

Μάλιστα η σχετική απόφαση του Υπουργείου ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση-πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδιασμού, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και την διασύνδεση του, με τον τουρισμό. Με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται και στηρίζεται παράλληλα η παράδοση, η γαστρονομία ο τουρισμός αλλά και ο πολιτισμός.

«Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο για την Περιφέρεια Κρήτης και τη χώρα ευρύτερα, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης, θέσπισε για πρώτη φορά νομικά τον τρόπο για την παραγωγή και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές. Ίσως πρόκειται για το βασικότερο αναπτυξιακό «εργαλείο» για την ενδοχώρα, μιας και θα μπορούν χιλιάδες παραγωγοί πανελλαδικά, να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές μέσα από καταστήματα λιανικής, λαϊκές αγορές,  αγορές παραγωγών αλλά και από το χώρο ιδιοπαραγωγής  ,τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων», δήλωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη η οποία και πρόσθεσε: 

«Παράλληλα η Περιφέρεια Κρήτης με την εξέλιξη αυτή θα δέσει  και θα ενισχύσει αρμονικά τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό ,γιατί πλέον   οι ξένοι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν εγγυημένα, τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης απευθείας  από τους παραγωγούς μας. Ευνόητα είναι λοιπόν τα οφέλη που προκύπτουν για την ανάπτυξη της ενδοχώρας , αλλά και της οικονομίας ευρύτερα. Στη πράξη, η Περιφέρεια Κρήτης αποδεικνύει ότι, μέσα από τον στρατηγικό της σχεδιασμό μπορεί  και διεκδικεί από την Πολιτεία και σε θεσμικό επίπεδο, προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών». 

Η Περιφέρεια Κρήτης  συνεχίζει την προσπάθεια  για την υλοποίηση των δράσεων που προβλέπονται από τον ψηφισμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο  Σχεδιασμό της, για την Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα και την Διαχείριση των Προϊόντων του.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook