Με σύνθημα ισοτιμία στην εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης σε κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, ώστε κανείς να μην στερείται το καθημερινό φαγητό και την ιατρική φροντίδα, η Ι. Μητρόπολη μας μέσω των υποστηρικτικών κοινωνικών υπηρεσιών του Αννουσάκειου Ιδρύματος συνεχίζει την  λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Ιατρείου του.

Σκοπός του δικτύου Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως μας, είναι η προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ευπαθών ομάδων πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής, η διατήρηση του κοινωνικού ιστού και της συνοχής της οικογένειας, η αποφυγή κοινωνικού αποκλεισμού, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, οι οποίοι σε όλες τις ανωτέρω δράσεις και δομές ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Αποδέκτες του δικτύου κοινωνικών δομών και δράσεων της Μητροπόλεως μας είναι οι: ηλικιωμένοι, Α.μ.ε.Α., φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας (με ή χωρίς παιδιά), πολυμελείς οικογένειες, άστεγοι, μετανάστες, φυλακισμένοι, μέλη οικογενειών με αναπηρία, ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κ.α. 

«Αφιερώστε λίγο χρόνο στους συνανθρώπους σας.. Ακόμα κι αν είναι κάτι μικρό, κάντε κάτι για τους άλλους, κάτι το οποίο θα αμειφθείτε μόνο έχοντας το προνόμιο ότι το πραγματοποιήσατε»

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος», την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου και τη Νεολαία Κισάμου θα πραγματοποιήσει την Βραδιά Αλληλεγγύης «Κισσαμίτικοι & Σελινιώτικοι Μουσικοί Δρόμοι», στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας (Πέτρινο Θέατρο), στα Νωπήγεια, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30. Η βραδιά, που αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης «Κισσαμίτικοι Μουσικοί Δρόμοι» και ξεκίνησε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαλλελιανών «Η Δημιουργία», θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια που γίνονται από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, αλλά και τις δράσεις του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook