Για τέταρτη σερί χρονιά στα Χανιά, Πλατανιάς και Ατρόμητος, ήταν κοντά στην ισοπαλία, αλλά το γκολ του Ναπολεόνι και ο… ακατάλληλος ρέφερι Θάνος, έφεραν το 1-2.

Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς, άξιζε ίσως κάτι παραπάνω από ένα γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αν και δεν έδειξε το ίδιο πρόσωπο, μπορούσε μετά το 70’ να πετύχει το γκολ της νίκης. Στο διάστημα αυτό η Χανιώτικη ομάδα είχε και δύο φάσεις για πέναλτι, με τη δεύτερη σε σέντρα του Μενδρινού στο 89’ να είναι καθαρή περίπτωση πέναλτι. Ο Θάνος όμως συνέχισε την παράδοση των… σφαγιαστικών διαιτησιών με τον Πλατανιά.

Ο Ατρόμητος εκμεταλλευόμενος το καλό του ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε το ματς στα ίσα και τελικά… έκλεψε τη νίκη στο 85’ με τον Ναπολεόνι. Καθοριστικές για την εξέλιξη του ματς οι αλλαγές του Γρηγορίου.

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Πλατανιάς, που έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως από τη δεξιά με τον πολύ καλό Αποστολόπουλο. Σε μία από τις πολλές ενέργειες του Αποστολόπουλου ήρθε η φάση του 1-0, έστω και με… καραμπόλα (αυτογκόλ Κιβρακίδη). Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, αλλά αντίθετα κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις και με δεύτερο γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2 περνώντας στο ματς Λε Ταλέκ και Μπρίτο, με τον Γάλλο να παίρνει θέση δίπλα στον Ναπολεόνι και να σκοράρει στο 50’ για το 1-1. Σε ρόλο-έκπληξη, ως δεξιό μπακ, γύρισε τον Ούμπιντες ο προπονητής των φιλοξενούμενων μετά τις αλλαγές που έκανε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο, ενώ ο Πλατανιάς έδειξε να μένει στην εξαιρετική εικόνα του πρώτου 45λεπτού.
Η Χανιώτικη ομάδα μετά το 70’ έγινε απειλητική και σε εκείνο το χρονικό σημείο υπήρξε κράτημα του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή και διαμαρτυρίες για πέναλτι.
Στο 76’ ο Πλατανιάς… άγγιξε το γκολ αλλά η μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου συνέχισε να ψάχνει το γκολ, χωρίς αποτέλεσμα και δυστυχώς γι’ αυτήν σε μία από τις λιγοστές επισκέψεις του Ατρόμητου στην περιοχή του Ολιμπά ο Ναπολεόνι πέτυχε το 1-2.
Στο 89’ υπήρξε πέναλτι στο οποίο… έκλεισε τα μάτια ο Θάνος.

Το “φιλμ” του αγώνα
2’ Πάσα του Αποστολόπουλου, σουτ του Μιλούνοβιτς στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
12’ Στην πλάτη της άμυνας ο Μιλούνοβιτς κάνει το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
15’ Σουτ του Γκνιάτιτς άουτ.
19’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Αποστολόπουλου, προβολή του Μιλούνοβιτς στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα από το σώμα του Κιβρακίδη καταλήγει στα δίχτυα.
21’ Ο Αποστολόπουλος από πλάγια θέση σουτάρει και στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
22’ Κάθετη πάσα του Γκαρσία στον Μαρσελίνιο που σουτάρει από πλάγια θέση και ο Ολιμπά μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
28’ Φάουλ του Ντίνα κεφαλιά του Σελίν μπλοκάρει ο Γκορμπούνοφ.
35’ Νέα καλή ευκαιρία για τον Πλατανιά, με τον Γιακουμάκη να πασάρει στον Κουλιμπαλί, που σούταρε από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
43’ Πάσα του Ντίνα στον Γκνιάτιτς που σουτάρει και η μπάλα βρίσκει στον Φυτανίδη, με διαμαρτυρίες για χέρι.
47’ Δυνατό σουτ του Μαρσελίνιο άουτ.
48’ Φάουλ του Ντίνα από πλάγια θέση, ψηλά άουτ.
50’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μαρσελίνιο, ο Λε Ταλέκ, με ιδανική κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ολιμπά (1-1).
53’ Σουτ του Μιλούνοβιτς άουτ.
61’ Σουτ του Μαρσελίνιο ψηλά άουτ.
64’ Φάουλ του Φυτανίδη μπλοκάρει με δυσκολία ο Ολιμπά.
70’ Κόρνερ του Μιλούνοβιτς κεφαλιά του Κουλιμπαλί μπλοκάρει ο Γκορμπούνοφ, με τον Γιακουμάκη να διαμαρτύρεται για κράτημα αντιπάλου.
72’ Μπαλιά του Μιλούνοβιτς στον Γιακουμάκη τον οποίο ανακόπτει ο Φυτανίδης πριν πλασάρει τον Γκορμπούνοφ.
76’ ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
82’ Σέντρα του Τζίλβαν ο Γκορμπούνοφ βρίσκει τη μπάλα που στη συνέχεια χτυπάει στον Γιακουμάκη και περνάει παράλληλα από την εστία.
83’ Προβολή του Γιακουμάκη ο Γκορμπούνοφ διώχνει σε κόρνερ.
85’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Ούμπιντες κεφαλιά του Ναπολεόνι, η μπάλα βρίσκει στον Κουλιμπαλί και καταλήγει στα δίχτυα (1-2).
87’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπρίτο από πάσα του Στόιτσεφ να στέλνει τη μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι.
89’ Σέντρα του Μενδρινού, χέρι του Μπιτόλο αρνείται το πέναλτι ο Θάνος.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών)-Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Κιβρακίδης (3’), Γκνιάτιτς (24’), Φυτανίδης (27’), Ούμπιντες (29’), Μιλούνοβιτς (30’), Στανισάβλιεβιτς (52’), Σελίν (83’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος (83’ Γουνδουλάκης), Μιλούνοβιτς (77’ Μενδρινός), Ντίνας (65’ Τζίλβαν), Γιακουμάκης.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (46’ Λε Ταλέκ), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ουσέρο, Πίτου Γκαρσία (67’ Στόϊτσεφ), Γοδόι (46’ Μπρίτο), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook