Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την διεξαγωγή τηλεμαχίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά επικοινωνία μεταξύ των δύο κομματικών επιτελείων. 

Πάντως, φαίνεται σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή την  εβδομάδα καθώς θα κυριαρχήσουν η ΔΕΘ, τα προγράμματα των κομμάτων και οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων. 

Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έχουν προγραμματίσει ήδη περιοδείες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80η ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιθυμούν την διεξαγωγή δύο ντιμπείτ, ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εκλογές είναι ασφυκτικά και φαίνεται ιδιαιτέρως δύσκολο να πραγματοποιηθούν δύο τηλεοπτικές μονομαχίες.

Σύγκρουση για τον τηλεοπτικό χρόνο 

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και της Σοφίας Βούλτεψη υπήρξε στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την εκπρόσωπο της ΝΔ ότι διαφώνησε να δοθεί δωρεάν τηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα. «Κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορούσε να έχει συμβεί, αφού ο δωρεάν χρόνος για την προβολή των μηνυμάτων των κομμάτων προβλέπεται από τον νόμο. Η αλήθεια είναι πως καταβλήθηκε προσπάθεια, να εγγραφεί μεν το ποσό των 6 εκ. ευρώ, που κατά πάγια πρακτική προβλέπεται για όλα τα άλλα (συνεντεύξεις αρχηγών, συνεντεύξεις Τύπου κλπ) πλην των τηλεοπτικών μηνυμάτων (σποτ), αλλά συγχρόνως και να… κρυφτεί!»

Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε πως «η Ν.Δ. μέσω της κυρίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής», δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Νωρίτερα, είχε επισημάνει ότι «είναι θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών». Ανέφερε ειδικότερα πως του έκανε εντύπωση «γιατί η Ν.Δ. και το Ποτάμι θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook