Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το σκηνικό του τρόμου μεταφέρθηκε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και με τη βοήθεια των ανθρώπων του σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις περίπου 500 ανθρώπων με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, αναζήτησαν καταφύγιο στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα χημικά και την ανυπόφορη ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή, στο σημείο ήταν συγκεντρωμένα περί τα 2.000 άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί, πετώντας κομμάτια από μάρμαρα, πέτρες και δακτυγόνα, είχαν εγκλωβίσει εντός του σταθμού.

Τελικά, με μεσολάβηση υπαλλήλων του Μετρό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άφησαν τους εγκλωβισμένους να αποχωρήσουν, ενώ περί τους 400 ανθρώπους με προβλήματα και τραυματισμούς αποχώρησαν με συρμούς του Μετρό. Εντός του σταθμού παρέμεναν περίπου 100 τραυματίες, για τους οποίους γινόταν έκκληση για την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, αλλά και για την αποστολή ασθενοφόρων, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόνα βρουν χρήματα εντός του.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας, όπου συνεχίζονταν οι οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στην Σταδίου, αλλά και στους γύρω δρόμους, διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έχουν γίνει 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από την άλλη πλευρά, 21 πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, άλλοι 21 στο Γ. Γεννηματάς, τρεις στο Ελπίς και δύο στην Πολυκλινική Αθηνών.