Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, δεν μπορεί παρά να προσφέρει πλήθος μνημείων για να επισκεφτείτε. Ευτυχώς η επίσκεψη σε αρκετά από αυτά είναι δωρεάν!

Η είσοδος στο Pantheon είναι ελεύθερη. Ξεναγήσεις γίνονται για περίπου 10 ευρώ, ενώ μια φθηνότερη εναλλακτική λύση ξενάγησης είναι η εφαρμογή iVIEW για iPhones και iPads. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 17:00 και τις αργίες στις 10:30 π.μ.

Η μεγαλύτερη αψίδα της Ρώμης είναι η Arco di Constantino, κοντά στο Κολοσσαίο, την οποία επισκέπτεστε δωρεάν.

Το επιβλητικό Il Vittoriano στην Piazza Venezia τιμά τον πρώτο βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας, Βίκτωρ Εμμανουήλ τον 2ο. Το μνημείο στεγάζει ένα μουσείο, στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς η ιταλική ενοποίηση, υπάρχει ο χώρος της γκαλερί, καθώς και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δοκιμάστε την τύχη σας στο γκροτέσκο γλυπτό La Bocca della Verità («το στόμα της αλήθειας»), στην στοά της Εκκλησίας της Σάντα Μαρία στο Cosmedin. Ο θρύλος λέει ότι αν βάλετε το χέρι σας στο ανοιχτό στόμα του και πείτε ένα ψέμα, θα βγάλετε ένα κούτσουρο!

Οδηγείστε τα βήματά σας στα μακρύτερα και πλατύτερα σκαλοπάτια της Ευρώπης, τα Spanish Steps. Οδηγούν από την Piazza di Spagna στην εκκλησία Trinità dei Monti.

Το Παγκόσμιο Κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι επίσης ένα εκπληκτικό έργο τέχνης. Η είσοδος στο ισόγειο είναι δωρεάν.  Μην παραλείψετε την “Πιετά”, ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα του Μιχαήλ Αγγέλου. Τις Τρίτες και Πέμπτες μετά τις 2 μ.μ θα δείτε ουρές τουριστών που, με χρέωση περίπου 8 ευρώ ανεβαίνουν στο θόλο που σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο.

Τις πρώτες Κυριακές κάθε μήνα, πολλά κρατικά μουσεία, και αρχαιολογικά μνημεία είναι δωρεάν.

Την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα μπορείτε να δείτε δωρεάν τη συλλογή τέχνης των Μουσείων του Βατικανού (Vatican Museums), από τις 9 έως τις 2.

Επισκεφτείτε το Νομισματικό μουσείο της χώρας (Numismatic Museum of the Italian Mint). Δείξτε την ταυτότητά σας για να αποκτήσετε το πάσο ελευθέρας εισόδου.

Επισκεφτείτε τους τεράστιους και ολάνθιστους κήπους της Villa Borghese και κάντε πικνίκ!

Η Fontana di Trevi περιμένει και για το δικό σας κέρμα!

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ Estate Romana διοργανώνει υπαίθριες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πολλές εκ των οποίων είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook