Τελευταία ενημέρωση 18:40

Στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να καταπλεύσει αργά την νύχτα, το φορτηγό πλοίο Haddad 1, με σημαία Βολιβίας και επτά άτομα πλήρωμα, στο οποίο εντοπίστηκαν κοντέινερ με άγνωστη ποσότητα όπλων.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά.

 Εντοπίστηκε μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και η ακινητοποίησή του έγινε από κλιμάκιο των ειδικών αποστολών.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ενώ, ήδη, έχουν κληθεί στελέχη του τελωνείου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 20ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της ν. Κρήτης, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, με επταμελές (07) πλήρωμα, το οποίο μετέφερε οπλισμό χωρίς να φέρει τα νόμιμα παραστατικά.

Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλεξανδρέττας (ISKENDERUN) Τουρκίας με προορισμό λιμένα της Λιβύης.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,

Το Φ/Γ πλοίο κατευθύνεται στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, για περαιτέρω έλεγχο, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες

Στις φωτογραφίες απο το marinetraffic.com (μεταξύ 15:00 – 16:00 της Τρίτης) βλέπετε το “ίχνος” του πλοίου και πως “άλλαξε ρότα” προς την Ιεράπετρα ενώ με την συνοδεία σκαφών του Λιμενικού πλέει κοντά στις ακτές της Κρήτης κατευθυνόμενο προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

Επίσης βλέπετε το λιμάνι της Λιβύης το οποίο ήταν ο προορισμός του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook