Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραχώρηση των τοπικών περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας χάνει έναν έναν τους πιστούς συνεργάτες του και το μισό του κόμμα τον εγκαταλείπει, μπορεί να βρει έναν «άξιο» συνεχιστή της καταστροφικής του πολιτικής, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Περιφερειάρχη Κο Θεόδωρο Γαλατσιάτο, ο οποίος διακρίνεται για την «αγάπη» στα δημοψηφίσματα και τις «νέες μορφές αυτοδιοίκησης και λαϊκής αυτοοργάνωσης».

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου «μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου το ΠΣ στην συνεδρίαση της 29/08/2015 αποφάσισε να προχωρήσει στην διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας».

Ενημερώνουμε τον Περιφερειάρχη ότι το άρθρο 216, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ουδόλως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και ορίζει ότι «1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες».

Το δημοκρατικό ήθος δεν αποδεικνύεται με τα δημοψηφίσματα και πρέπει να γίνει αντιληπτό στα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ότι η χώρα δεν αντέχει «κάθε εβδομάδα και κάλπες» με τεράστιο κόστος στην αξιοπιστία και τη σταθερότητα. Αντίθετα χρειάζεται στελέχη που θα διοικήσουν με σοβαρότητα και σθένος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και όχι κρυπτόμενα πίσω από δημοψηφίσματα – παρωδίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook