Ζήσαμε τους τελευταίους μήνες, όλοι εμείς που προσδοκούσαμε την ανατροπή της άθλιας μνημονιακής διακυβέρνησης των τελευταίων 5 ετών, άλλη μια χειρότερη προδοσία από την εσχάτως πιο μνημονιακή και πουλημένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Όλοι που πιστέψαμε ότι, ήρθε η ώρα ο λαός να ζήσει την Ανάστασή του και η Ελλάδα θα αρχίσει να αποτινάσει το ζυγό της υποδούλωσης από τους σύχρονους κατακτητές της, βρέθηκε την κρίσιμη αυτή στιγμή και ώρα, άλλος ένας Εφιάλτης, σαν να ήταν στημένος και σταλμένος από καιρό, για να συνεχίσει την καταστροφή μας και την ολοκλήρωση των σχεδίων των εχθρών της Χώρας μας!

Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι, συμμεριζόμαστε την αντίσταση που προβάλλουν κάποιοι συμπολίτες μας στο να δουν την πραγματικοτητα επειδή πίστεψαν σε κάποιο πρόσωπο και το πρόσωπο αυτό αποδείχτηκε πολύ μικρότερο των προσδοκιών όλων μας. Όμως φτάνει πια, αρκετά τον κλάψαμε τον πεθαμένο, αφού θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα ως έχει όσο σκληρή κι αν είναι. Κατάματα η πραγματικότητα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν άξιζε τη θέση που του δώσαμε, αφού όχι μόνο ασυνεπής φάνηκε ως προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αλλά με τις ενέργειές του έδωσε τη δυνατότητα για ανασύνταξη της διαπλοκής και της ολιγαργίας, ρίχνοντας στην πυρά και στον όλεθρο το λαϊκό κίνημα αντίστασης που είχε αναπτυχθεί.

Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς εμάς Αλέξη Τσίπρα? Ότι κουράστηκες 17 ώρες και το καλύτερο που μπόρεσες να κάνεις είναι να φέρεις ένα ακόμη μνημόνιο? Κι ότι είσαι υπερήφανος γι’ αυτή τη συμφωνία? Αλέξη λες κατάμουτρα σ’ έναν λαό που σε στήριξε, τον ξεγέλασες, του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια και τον φόρτωσες μ’ ένα ακόμη μνημόνιο ότι άμα θέλει να πενθήσει ας πενθήσει κι εσύ στα μέζεα σου? Πώς την έχεις δει Αλέξη? Πού είναι μια έστω απλή συγγνώμη σε όλο αυτό που έκανες? Λες δίχως ίχνος ντροπής «εάν ο ελληνικός λαός μάς αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια». Ποιός λαός βρε απίστευτε ψεύτη? Εσύ δεν κυβέρνησες με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ? Εσύ δεν πέρασες το Μνημόνιό σου με τις ψήφους εκείνων που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια? Αυτό σου είπε ο λαός να κάνεις? Είσαι Αλέξη ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ!!!

Την προηγούμενη καταστροφή μας που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους κρίναμε. Τους απορρίψαμε. Τους εκπροσώπους της τούς καταψηφίσαμε, τους κυνηγήσαμε, μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα και τους κράξαμε, σε χωριά και σε πλατείες, και δώσαμε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τις ποινικές ευθύνες και να τιμωρήσει τους ενόχους.
Μας λένε τα νούμερα της Κουμουνδούρου ότι, δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τον Αλέξη και την κυβέρνησή του γιατί είναι ακόμα νωρίς και δεν έχουν συμπληρωθεί προφανώς τα 40 χρόνια διακυβέρνησης του Αλέξη, που μας επαναλαμβάνουν συνεχώς. Εμείς θα τον κρίνουμε όποτε θέλουμε και όπως θέλουμε. Αυτός υποσχέθηκε να μας υπηρετήσει, δεν είμαστε εμείς οι υπηρέτες του. Ο λαός βάζει όρους και δεν βάζει ο κάθε Αλέξης όρους. Μας πούλησε ένα πολιτικό προϊόν. Ήταν χαλασμένο, ψεύτικο, άχρηστο, το επιστρέφουμε. Αν μας βλέπει ως πελάτες εκείνος, θα τον δούμε ως γυρολόγο εμείς. Δεν κατάλαβα από πού μπορεί να αντλεί δικαίωμα ασυλίας στην κριτική του ο κάθε Αλέξης έστω και για μία ημέρα. Με την ίδια λογική δεν πρέπει οι πολίτες να κάνουν κριτική στο Σταύρο Θεοδωράκη και στο ΠΟΤΑΜΙ, ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στη Χρυσή Αυγή, ούτε σε κάποια άλλα κόμματα και πολιτικούς επειδή δεν κυβέρνησαν ποτέ. ΄΄Οποιος δηλαδή δεν έχει κυβερνήσει 40 χρόνια θα απαγορεύεται να του ασκείται κριτική και έλεγχος. Μα είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου με αυτά που σήμερα υιοθετούν οι εσχάτως προσχωρήσαντες στο μνημονιακό στρατόπεδο.

Η μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα και το λαό δεν είναι μόνο, γιατί ψηφίστηκε ακόμα ένα μνημόνιο, αλλά γιατί με την οποσθοχώρηση ΤΣΙΠΡΑ, ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά ο διαχωρισμός των προοδευτικών κομμάτων από τα μνημονιακά απολιθώματα, καθώς και στα μάτια του απλού λαού όλο ανεξαιρέτως [πλην μετρημένων στα δάχτυλα] το πολιτικό προσωπικό έχει την ίδια απαξία. Δεν είναι τυχαίο που καθημερινά όλοι μας ακούμε σε όλη την Επικράτεια το κοινότυπο πλέον :”όλοι οι πολιτικοί και κόμματα τα ίδια είναι”. Κατέστρεψε τα όνειρα και την αισιοδοξία εκατομμυρίων νέων ανθρώπων, που στη νέα κυβέρνηση του περασμένου Γενάρη είδαν μια λάμψη να έρχεται, που όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διάττοντας αστέρας.
Για 6 μήνες ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερνε με μπουρδολογίες να κρύβεται πίσω από τη λάμψη του Βαρουφάκη, κι όταν κατάλαβε ότι ήταν ετερόφωτος προσπάθησε να πάρει τα ηνία στα χέρια του και μεταβλήθηκε σε δικτατορίσκο, φερέφωνο της Μέρκελ και των ευρωκατακτητών. Καταφέρε ως ύψιστο success story να φέρει το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών, να διαλύσει το κόμμα του, να αμαυρώσει το όνομα της αριστεράς διεθνώς, να γίνει ο απόλυτος ξεφτύλας σε ολόκληρο τον πλανήτη, και να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σε νεοπασόκ. Πρόδωσε εκτός από τους ψηφοφόρους του ακόμα και προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο που στα 90 του κάθησε και του έγραψε συγχαρητήρια επιστολή.

Εντάξει, καταλαβαίνω, όλοι αισθανθήκαμε απερίγραπτα ηλίθιοι εκείνο το βράδυ της 12ης Ιουλίου, όλοι νοιώσαμε την πικρία της προδοσίας από κάποιον που θεωρούσαμε “δικό μας άνθρωπο”, όλοι μείναμε με ένα γιατί και με την απορία πως είναι δυνατόν κάποιος να ανταλλάσει με τόση ευκολία την  Παγκόσμια Δόξα, με την αγάπη της Μέρκελ και του Γιούνκερ, όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο το οποίο είχε στόχο την εξουσία και τα “μεγάλα παλάτια” (δεν είναι και λίγο να κάθεσαι να μιλάς με τη Μέρκελ και τον Ολάντ και να εισπράτεις αγκαλιές από το Γιούνκερ). Το όνειρο αυτό δεν περιλάμβανε ούτε την αριστερά ούτε τους αγώνες που ποτέ δε δώθηκαν, αλλά απλά την ίδια την εξουσία.

Η αριστερά απλά χρησιμοποιήθηκε ως γέφυρα για το στόχο του και τίποτα περισσότερο.  Δυστυχώς, μετά από αυτό, είτε λοιπόν καθόμαστε και μοιρολογάμε για πάντα, είτε απλά προχωράμε μπροστά, γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Το μπροστά φυσικά δεν περιλαμβάνει κανένα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, ούτε φυσικά τον αρχιμνημονιακό Αλέξη Τσίπρα.

– Στο μυαλό όλων μας η Αριστερά και οι πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις είναι συνυφασμένες με την πρόοδο, το νέο, το ρηξικέλευθο, το καινοτόμο. Με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέες αξίες, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εμφυσήσει στους πολίτες από την αρχή της διακυβέρνησής του μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, πράγμα που ούτε καν ξεκίνησε!

– Δεν είναι Αριστερό – πατριωτικό το κόμμα το οποίο ευαγγελίζεται τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, που το όραμά του για το μέλλον είναι κρατισμός και αθρόοι διορισμοί δικών μας παιδιών, αφού επιτέλους ήρθε πια η σειρά μας!

– Αντί να έλεγε από την αρχή τις δυσάρεστες αλήθειες και να αναλαμβάναμε το κόστος τους, καλυπτόταν πίσω από βολικά επικοινωνιακά ψεύδη. Αυτό όμως δεν είναι Αριστερά.

– Όπως δεν είναι Αριστερά να καταψηφίζεις τον Δήμα για να υπερψηφίσεις τον Πάκη Παυλόπουλο συγκρουόμενος με το συντριπτικό λαϊκό αίσθημα.

– Η Αριστερά έπρεπε να αναλύει ψύχραιμα, μακριά από πείσματα, να προβλέπει έγκαιρα, μακριά από κάθε θυμικό. Χωρίς μέθοδο, ανάλυση, στρατηγική, ιδεολογία, δεν υπάρχει Αριστερά, υπάρχει απλώς διεκπεραίωση εξουσίας, μικροπολιτική όπως-όπως και τακτοποίηση στελεχών. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στη χώρα αυτούς τους 7 μήνες.

– Κι όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές : ΔΕΝ πιστεύουμε σε μια μεταφυσική της Αριστεράς. Πως δηλαδή, ό,τι δηλώνεται ως αριστερό είναι και το ορθό!

– Και βέβαια η Αριστερά δεν είναι ίδια με τους προγούμενους. Η Αριστερά και οι πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις δεν τρομοκρούνται, δεν εκβιάζονται, δεν φοβούνται την σύγκρουση με το άγνωστο. Η Αριστερά δημιουργεί και δεν γκρεμίζει. Η Αριστερά είναι συμμετοχική, συλλογική και συντροφική. Μην πει κανείς τώρα ότι, όλα τα παραπάνω τα εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας και η ομαδούλα του ( Σαγιάς, Σπίρτζης, Πανούσης, Δραγασάκης, Παππάς, Σταθάκης, Μάρδας, παππούς Φλαμπουράρης κλπ) που μας κυβερνάνε!!! Μην πει κανείς τώρα ότι, όλα τα παραπάνω, αρχές, αξίες,  πρακτικές, ιδεώδη, συμπεριφορές τα εκφράζει κάπου το 3ο μνημόνιο σε κάποια από τις 977 σελίδες του!!!!!

       Δυστυχώς για τους περισσότερους, ισχύει το ακόλουθο: Δηλώνουμε αριστεροί, πράγμα που μας απαλλάσσει από την υποχρέωση τού να είμαστε!!!!

  • Ο Σπύρος Μαγκουφάκης είναι εκπαιδευτικός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook