Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Σαραντατρία σημειώματα εστάλησαν από τις υπηρεσίες του δήμου Χανίων, σε Χανιώτες των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών της ΔΕΗ παρουσίαζαν μεγάλες αναντιστοιχίες από τα Ε9 τους.

Τα στοιχεία που απόκλινουν αφορούν κυρίως στα τετραγωνικά μέτρα των κτιρίων, είτε πρόκειται για οικίες, είτε για επιχειρήσεις. Τα τετραγωνικά παρουσιάζονται λιγότερα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε σχέση με το δηλωθέν εμβαδόν στις δηλώσεις των Ε9. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ανταποδοτικά τέλη που υπολογίζονται βάσει των τετραγωνικών μέτρων, να είναι λιγότερα για τους ιδιοκτήτες.

Οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων έχουν ήδη αρχίσει να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία και βρήκαν 43 περιπτώσεις ιδιοκτητών κατοικιών, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων στα Χανιά που παρουσιάζουν σημαντικές αναντιστοιχίες.

Τα πρώτα σημειώματα έχουν ήδη αποσταλεί προκειμένου οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες να εξηγήσουν τι συμβαίνει ή να προχωρήσουν σε ενστάσεις στις οποίες με τη συνδρομή μηχανικών θα γίνουν οι διορθώσεις.

Η κίνηση αυτή δε σταματά εδώ αφού θα η εξέταση των στοιχείων δημοτών θα συνεχιστεί προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιές ακόμα περιπτώσεις έχουν άλλα δηλωθεί στη ΔΕΗ και άλλα στο Ε9, είτε σκοπίμως είτε από λάθος, με αποτέλεσμα την απόδοση λιγότερων ανταποδοτικών τελών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook