Σύσκεψη για το θέμα της δρομολόγησης αποζημιώσεων και οικονομικής ανακούφισης των παραγωγών πρώιμων κηπευτικών της Κουντούρας που επλήγησαν απο την χαλαζόπτωση της Δευτέρας 24/1 διοργανώνει για την Δευτέρα 31/1 ο δήμος Κανδάνου-Σελίνου.
Στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στην Παλαιόχωρα, θα προσκληθούν οι βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ.κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης, Λίτσα Κουρουπάκη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγράκης, καθώς επίσης και οι αρμόδιοι απο την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Χανίων, τον ΕΛΓΑ και τους συναρμόδιους με το θέμα φορείς.
Στόχος θα είναι αφενός να γίνει μια αποτίμηση των συναντήσεων και συζητήσεων που αναμένεται να γίνουν σήμερα Σάββατο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος ως γνωστόν είναι ομιλητής στην αναπτυξιακή διημερίδα που θα γίνει στο ΜΑΙΧ.
Και αφετέρου να συμφωνηθούν συγκεκριμένες προτάσεις έτσι ώστε να δρομολογηθεί αφενός η αποζημίωση των κατεστραμμένων παραγωγών το συντομώτερο δυνατόν και αφετέρου να υπάρξουν κατάλληλες πιέσεις έτσι ώστε με υπουργική απόφαση να \”παγώσουν\” τυχόν δάνεια προς την ΑΤΕ , τουλάχιστον μέχρι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook