Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε χρήστες γεωργικών φαρμάκων επαγγελματίες ή μη.

Τα γεωργικά φάρμακα αποτελούν πολύτιμο εργαλείο του κάθε παραγωγού για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας τέθηκαν κανόνες μέσω της θέσπισης Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.
Σήμερα πρωταρχικός στόχος είναι η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, αφού παρέχει προστασία τόσο στο χρήστη γεωργό όσο και στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. 

Βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων που είναι χρήσιμα στη γεωργία και όχι μόνο. Τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον είναι σήμερα περιζήτητα στην αγορά, γιατί είναι ασφαλή και υγιεινά και προτιμώνται από τον καταναλωτή.

Τόσο οι «επαγγελματίες αγρότες» όσο και οι «μη επαγγελματίες αγρότες» είναι υποχρεωμένοι να λάβουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων καθώς οι διατάξεις του ν.4036/2012 αφορούν σε «πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων». Η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την αγορά γεωργικών φαρμάκων επαγγελματικής χρήσης, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012.

Στα πλαίσια της κατάρτισης των ενδιαφερομένων παρέχουμε την δυνατότητα παρακολούθησης σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων ώστε να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις και να αποκτήσουν πιστοποίηση.
Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε πενήντα (50) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο.

Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ερωτήσεις. 
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.  Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 χρόνια και αφορά τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Κόστος παραβόλων εξετάσεων που απαιτούνται από το Υπουργείο:
Παράταση μέχρι ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 50€
Εθνικό Σχέδιο Δράσης: ΦΕΚ αριθμ. 1883/01-08-13
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 14, 16 & 18 Σεπτεμβρίου από 18:00μμ – 21:15μμ
Το κόστος του προγράμματος είναι 50€  ανά συμμετοχή.
Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302736 & 2810-302730 κα Μαίρη  Βενιχάκη email: [email protected]  φαξ 2810-227189, [email protected] από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook