Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το “παλιό” και όχι το “νέο” που ευαγγελίζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη.

Ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει ψευδείς εξαγγελίες σκοπίμως ή από αφέλεια, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτό δεν καθιστά τον κ. Τσίπρα αξιόπιστο.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ιδιαίτέρως στον αγροτικό κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι ο ισχυρός πρωτογενής τομέας εγγυάται τηνν ισχυρή Ελλάδα.

Απραξία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο κ Μεϊμαράκης, με αφορμή τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου με το 3χρονο παιδί από τη Συρία, που πνίγηκε στις ακτές της Αλικαρνασσού, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας την παραιτηθείσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για απραξία, σημειώνοντας ότι μέσα σε δυο ημέρες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση, έπραξε περισσότερα στον τομέα αυτό από ότι η συγκυβέρνηση των προηγούμενων επτά μηνών.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το παλιό και όχι το νέο”

Επιχειρώντας να αποδομήσει τη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα περί “παλιού” και “νέου” στην πολιτική, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το νέο δίλλημα που θέτει ο απερχόμενος πρωθυπουργός είναι άτοπο.

“Δεν μας νοιάζει το νέο και το παλιό, λες και πρέπει να διχάσουμε την κοινωνία, λες και πρέπει οι νέοι να στραφούν κατά των γονιών τους, οι γονείς να μην ενδιαφέρονται για τους νέους. Δεν μπορούν συνεχώς να μας διχάζουν. Δεν μπορεί να καλλιεργούν στους Έλληνες συνεχώς το διχασμό” 

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος σε μια σειρά από κυβερνητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η επιστροφή των αιωνίων φοιτητών, η άρνηση επενδύσεων, επεσήμανε ότι αυτό που εκπροσωπεί είναι το “παλιό” και όχι το “νέο”.

“Η συνεννόηση είναι το νέο, η άρνηση είναι το παλιό” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

“Είτε είπε ψέμματα είτε είναι επικίνδυνος”

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ανατροπή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμεία κριτική στον απερχόμενο Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι είτε ήξερε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του και είπε ψέμματα είτε ότι είναι αφελής και επικίνδυνος.

 

 

“Δεν υπάρχει ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρό πρωτογενή τομέα”

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον αγροτικό κόσμο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια και για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας”.

Έκανε επιπλέον εκτενή αναφορά στα νέα μέτρα και τη σκληρή όπως είπε φορολόγηση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, ενώ κάλεσε τον κόσμο να μην εφησυχάσει.

 
 

 Η μαντινάδα της Μπακογιάννη για τον Μεϊμαράκη

Με μια μαντινάδα, προλόγησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πρόεδρο της ΝΔ.

“Πρόεδρε η Κρήτη καμαρώνει, που ένας άντρας μπεσαλής κάθεται στο τιμόνι”

Σε μια αποστροφή του λόγου της, χρησιμοποίησε ένα απόσπασμα από την Ασκητική του Καζαντζάκη, ότι “το ψέμα και το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται”, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook