Τα σχέδια της για την παρουσίαση και μάλιστα σύντομα μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης αποκάλυψε η γερμανική φίρμα Mercedes-Benz. Διευκρίνισε μάλιστα πως το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί αρχικά ως πρωτότυπο, θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για μια ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων.

Τα νέα ηλεκτρικά σχέδια της γερμανικής φίρμα αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Thomas Weber, ο οποίος και προσδιόρισε πως  το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία που έχει η Mercedes-Benz στην γκάμα της αυτή τη στιγμή είναι η B-Class Electric Drive της οποίας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της εξασφαλίζουν αυτονομία 200 χλμ.

«Το αντίστοιχο concept car που θα παρουσιαστεί σύντομα θα αναλάβει να συστήσει ένα πολύ ελκυστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο» υπογράμμισε το στέλεχος της γερμανικής φίρμας.

Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του T. Webber, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια ευέλικτη «έξυπνη» αρχιτεκτονική η οποία, στο μέλλον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Αν και το στέλεχος της Mercedes-Benz δεν αποκάλυψε την κατηγορία στην οποία θα «κατέβει» το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την αυτονομία των 500 χλμ. πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πρόταση που θα τοποθετηθεί είτε απέναντι στα Tesla Model S ή στο Tesla X.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η αποκάλυψη της πρωτότυπης εκδοχής του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου των Γερμανών στην επικείμενη έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook