Η ελληνική οικονομική κρίση και το ελληνικό χρέος αναμένεται να απασχολήσουν τους υπουργούς οικονομικών (G20) στη σύνοδο της Άγκυρας, σήμερα και αύριο. 

Σύμφωνα με το CNBC, ο τρόπος που θα δρομολογηθεί η ελάφρυνση χρέους είναι σημαντικός. Ενδεικτικά σημειώνεται πως παρά το ότι το ελληνικό χρέος θα κορυφωθεί σε σχεδόν 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια, η Γερμανία φαίνεται να αποδέχεται μόνο την παράταση της διάρκειας των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην η Ελλάδα, όταν οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους θέλουν παρεμβάσεις και στα επιτόκια δανεισμού.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως ειδικό σημείωμα του ΔΝΤ εν όψει της Συνόδου της G20αναφέρει ότι  η οικονομική πίεση θα μπορούσε να επανεμφανιστεί στη ζώνη του ευρώ, αν το τελευταίο σχέδιο διάσωσης δεν εφαρμοσθεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας ή της μεταρρυθμιστικής κόπωσης.

Για τις ΗΠΑ γράφει ο δημοσιογράφος η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας έχει μεγάλη σημασία ενώ επικαλείται email από τον προσωπικό λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο της θητείας της στο αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών από τα οποία προκύπτει πως συνεργάτες της Κλίντον ανησυχούσαν για την ελληνική κρίση, τις επιπτώσεις της στην ευρωζώνη και τις πιθανές επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει στις ευρωατλαντικέςσχέσεις και σε θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook