Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γωνιανάκη Γιάννη, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. 

Με αφορμή το γεγονός πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι μία από τις πολλές στην οποία υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι με 5μηνες συμβάσεις, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως «κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει σταθερή και μόνιμη δουλειά. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την αντεργατική πολιτική που εφάρμοσαν, εκμεταλλεύονται την τραγική κατάσταση την οποία βρίσκονται χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι. Αυτά τα 5μηνα προγράμματα στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία κρατώντας τους εργαζόμενους όμηρους από την μία και από την άλλη προσφέρουν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα».

Την πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους απασχόλησε κυρίως το γεγονός πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και για αυτούς και για την οικογένεια τους υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες.
Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους. Να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και να διεκδικήσουν:

•    Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα 5άμηνα και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά κι έγκαιρα οι μισθοί τους.
•    Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook