Κάλεσμα στους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους φτωχούς αγρότες και τη νεολαία για να δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη απεύθυναν τα μέλη του κόμματος από τα Χανιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου παρουσιάστηκε το τψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Χανιά.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στα Χανιά, κατά σειρά της λίστας στο ψηφοδέλτιο είναι:

Μαρινάκης Αλέκος: 51 ετών. Πολιτικός επιστήμων, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Βουρλάκης Νίκος: 54 ετών, έμπορος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης,  πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Λυκείου Χανίων, μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων

Κουμάκη Αλεξία: 28 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, πτυχιούχος τμήματος κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, δημοτική σύμβουλος Πλατανιά, γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Λαικής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων.

Λουτσέτης Μπάμπης: 30 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος; Χανίων του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Δυτ.Κρήτης

Μελισσάκης Νικήτας: 50 ετών, πρώην πρόεδρος σωματείου πυροσβεστών Ν.Χανίων, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Βάμου.

Ρηγανάκος Φώτης: 39 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, πρόεδρος σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Στη συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής πόλη του ΚΚΕ, Τάσος Ναθαναηλίδης σημείωσε:

Και ο κ. Ναθαναηλίδης συνέχισε λέγοντας: “Σε αυτό το δρόμο, τον δεύτερο, δρόμο που πρεσβεύει μόνο το ΚΚΕ, μπορεί ο λαός να απαλλαγεί από το χρέος και τα μνημόνια, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που βυθίζουν το λαό χρόνο με το χρόνο σε νέα δεινά.

Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστική γραμμή. 
Για τα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, το ζητούμενο των εκλογών είναι ένα: Ποιος, ποια κυβέρνηση, με ποια σύνθεση και συμμαχίες θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους. 

Καλούμε το λαό να μην πέσει στην παγίδα να διαλέξει τον δήμιο του, με τη λογική του ποιος θα  εφαρμόσει πιο φιλολαϊκά την αντιλαϊκή καταιγίδα. «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι» δηλαδή. 

Να μην παραπλανηθεί από την ψευδεπίγραφη «ρήξη» με την ευρωζώνη από το νέο ανάχωμα της ΛΑΕ, , που τα στελέχη της, έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου, στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο, και προπαντός, δεν αμφισβητούν την ίδια την ΕΕ, την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία.

Να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Πίσω από τις μεγαλοστομίες της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

Για το ΚΚΕ, το ζητούμενο των εκλογών είναι,  ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του λαού να απορρίψει τα παλιά και τα νέα τρομοκρατικά διλλήματα που του θέτουν τα κόμματα του κεφαλαίου.  Με ισχυρό ΚΚΕ , στη βουλή και προπαντός στους χώρους δουλειάς , στις γειτονιές, ο λαός μπορεί  να σηκώσει κεφάλι και να προετοιμαστεί ολόπλευρα για να αντιπαλέψει την νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι.

Καλούμε το λαό ,να τολμήσει στο δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ ,  στον δρόμο της ανατροπής. Η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. 

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, αντικατοπτρίζει και το περιεχόμενο που δίνουμε και σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση.  Συμμετέχουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος , με σημαντική συμβολή στους αγώνες της ε.τ , των αυταπασχολούμενων , των αγροτών και της νεολαίας.”

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook