Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την άρση της αρμοδιότητας συλλογής των ανεπιτήρητων ζώων που σήμερα ανήκει στην Τ.Α σύμφωνα με το νόμο «Καλλικράτη»,  ζήτησε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης,ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και Γραμματέας του Δ.Σ της ΠΕΔ κ. Αντώνης Ζερβός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.

«Στην συνεδριάση της ΠΕΔ, έθεσα –δήλωσε- το οξύ θέμα των αδεσπότων ζώων συνοδείας και παραγωγικών, όπου η αρμοδιότητα αυτή με τον σύμφωνα με το νόμο «Καλλικράτη» μεταφέρθηκε στους δήμους, χωρίς όμως να τηρείται η επιταγή του άθρου 103 του συντάγματος που προβλέπει την μεταφορά αρμοδιότητων αλλά και  αναγκαίων πόρων στην Αυτοδιοίκηση,  ώστε να μπορέσει επαρκώς να ανταποκρθεί στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει.

Ζήτησα από την ΠΕΔ, ανέφερε,να προσφύγουμε στο Σ.Τ.Ε με βάση την συνταγματική επιταγή, και να ζητήσουμε την άρση  της αρμοδιότητας αυτής από τους δήμους, αφού παρ΄όλες τις οχλήσεις μας προς την κεντρική κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη του όλου εγχειρήματος με την επιπλέον πρόσληψη ειδικού προσωπικού δεν έχουμε  βρεί ανταπόκριση. Το γεγονός αυτό, τόνισε δεν αποτελεί  άρνηση για την υλοποίηση μιας αρμοδιότητας που μας παραχωρήθηκε ιδιαίτερα μάλιστα για ένα θέμα, που  αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Θεωρώ-επεσήμανε- ότι η πρόταση αυτή, αποτελεί πίεση προς το κεντρικό κράτος, μεταφοράς πόρων για την υλοποίηση της μιας αρμοδιότητας την οποία μας την παραχώρησαν έτσι απλά  για να υπάρχει ένας υπεύθυνος τον οποίο θα κυνηγά η αστυνομία, και ο εισαγγελέας και όχι για να λυθεί το πρόβλημα.

Το Δ.Σ της ΠΕΔ δέχτηκε ομόφωνα την πρόταση  του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, ενώ αποφάσισε να ενημερώσει την διοίκηση της  ΚΕΔΕ, για το ενδεχόμενο  η κίνηση αυτή, να  γίνει συνολικά, από όλη την Τ.Α.

Μάλιστα υπήρξε η δέσμευση να παρίστανται Δήμαρχοι από την Κρήτη, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης,προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook