Μικρότερη διαφορά, αρκετά χαμηλότερη του στατιστικού λάθους, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση εν όψει της 20ης Σεπτεμβρίου, εντείνοντας την εικόνα πως η χώρα οδεύει σε κάλπες-θρίλερ. 

Στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιακομματικής Βουλής.

Η διαφορά 0,6 μονάδων έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σύγκριση με τη διαφορά τριών μονάδων της προηγούμενης συγκρίσιμης έρευνας στο τέλος Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 26,5%, η ΝΔ στο 25,9%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% (και οριακά εντός Βουλής). 

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook