Ένα φρεάτιο που υπερχείλισε το απόγευμα του Σαββάτου στην Νέα Χώρα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην παραλία.

Λουόμενοι, κάτοικοι και καταστηματάρχες, είδαν ξαφνικά ένα “ποτάμι” βρώμικων νερών να ξεχύνεται στην αμμουδιά.

Οι λουόμενοι έφυγαν, ενώ ενημερώιθηκαν και οι αρχές, με Λιμενικούς να πηγαίνουν και να φωτογραφίζουν τα νερά προκειμένου απο το Α’ Λιμενικό τμήμα Χανίων να διενεργηθεί προανάκριση για την ρύπανση της παραλίας.

Όμως καταγγελίες, κατοίκων αναφέρουν πως το πρόβλημα με τα νερά που υπερχειλίζουν απο τα φρεάτια και χύνονται στην παραλία της Νέας Χώρας, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σήμερα.

Μάλιστα η γραμματέας του Εξωραιστικού Συλλόγου Νέας Χώρας κα Μαρία Λεδάκη, κατήγγειλε στο Flashnews.gr πως το πρόβλημα υπάρχει πολύ καιρό και ενώ έχουν ενημερωθεί ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΥΑΧ, δεν έχουν πράξει το παραμικρό.

Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σταφυλόκκοκου, ειδικά σε παιδιά, τα οποία αμέριμνα παίζουν με την άμμο ακόμη και στο σημείο το οποίο είχε κατακλυσθεί απο τα βρώμικα νερά.

“Για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν απο τα νερά, είχε ενημερωθεί και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Υγείας, ο οποίος συνέταξε έκθεση κάνοντας λόγο για απορροή υδάτων αγνώστου προέλευσης” είπε η κα Λεδάκη, η οποία τονίζει πως εαν δεν βρεθεί μια λύση τότε κάτοικοι και καταστηματάρχες θα απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται πως φέτος αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία απο την παραλία της Νέας Χώρας λόγω παραβάσεων των όρων με τις οποίες απονέμονται οι Γαλάζιες Σημαίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook