Την εργατικότητα της Βασιλικής Θάνου εξαίρουν υπουργοί και συνεργάτες, με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό να έχει αφήσει μέχρι τώρα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά βαρύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Ξυπνά στις 05:30 το πρωί και προετοιμάζεται για την ατζέντα της ημέρας. Από το βράδυ της προηγουμένης -από το Μέγαρο Μαξίμου φεύγει περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα- έχει πάρει μαζί της τους σχετικούς φακέλους.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, από την πρώτη μέρα που μπήκε στο Μαξίμου, εργάζεται ασταμάτητα. Συναντά σε καθημερινή βάση την πλειονότητα των υπουργών, έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπόλοιπους και, βεβαίως, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό επικοινώνησε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αμέσως μετά την προσπάθεια της Άγκυρας να επαναφέρει στο προσκήνιο τη θεωρία των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Η Αθήνα απάντησε αμέσως ότι τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών. «Να μην τους περάσει από το μυαλό ότι επειδή υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την κατάσταση», συμφώνησε η κ. Θάνου με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Με έχει εκπλήξει. Γνωρίζει το θέμα, αλλά και το συζητεί λεπτομερώς μαζί σου, λαμβάνει υπόψη τη γνώμη σου», έλεγε πρόσφατα σε συνομιλητές του ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ την ίδια άποψη έχουν όλοι οι υπουργοί, αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook