Διοργανώνεται, στης 29 έως 31 Ιουλίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης η Έκθεση «Αγρό – Τουριστική Συνεργασία 2011» για την Διασύνδεση Πρωτογενούς Τομέα & Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, υπό την προε-δρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κ. Μαρίας Λιονή, συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την Έκθεση για την διασύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, που διοργανώνει τέλη Ιουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (ΕΒΕ, Σύλλογος Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης).

Η Έκθεση με τίτλο «Αγρο – Τουριστική Συνεργασία 2011» θα πραγματοποιηθεί 29, 30 και 31 Ιουλίου 2011 στην παραλία του Ρεθύμνου στο χώρο του παλιού Λαβύρινθου, όπου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους τοπικοί παραγωγοί (λαδιού, τυριού και γαλακτοκομικών, κρασιού, μελιού κ.α).

Η Έκθεση θα συνοδεύεται και από παράλληλες εκδηλώσεις στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, όπως ενημερωτική ημερίδα για την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, στην οποία θα συμμετάσχουν διατροφολόγοι και σεφ των τοπικών ξενοδοχείων.

Όπως έχει επισημανθεί σκοπός της εν λόγω Έκθεσης είναι η διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας, του Πρωτογενούς Τομέα και του Τουρισμού, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών παραγωγών, των ξενοδόχων και των καταστημάτων εστίασης, έτσι ώστε μέσα από τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών να ενισχυθούν οι κλάδοι αυτοί και παράλληλα να προωθηθεί αποτελεσματικά το μοντέλο της Κρητικής Διατροφής.

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Έκθεση μπορούν να επικοινωνή-σουν άμεσα με την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στα τη-λέφωνα 28313- 40763, 708, 709, καθώς τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής για τους Εκθέτες είναι συμβολικό καθώς την όλη διοργάνωση στηρίζει οικονομικά η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook