Όποιον make up artist και να ρωτήσετε θα σας πει ότι πρώτα πρέπει να μάθετε να αφαιρείτε το μακιγιάζ και μετά να το απλώνετε.

Step by step

Απομακρύνετε όλα τα μαλλιά από το πρόσωπο, ώστε να μην αγγίζουν την επιδερμίδα και καθαρίστε πολύ καλά τα χέρια σας, προτού ξεκινήσετε.

Αρχίστε από τα μάτια, φροντίζοντας να μην ασκείτε έντονη πίεση, να μην τρίβετε και να μην τραβάτε την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε μια ροδέλα βαμβακιού νοτισμένη με το ειδικό προϊόν και πιέστε απλά, αφήνοντάς τη μερίδα δευτερόλεπτα, ώστε να προλάβει να δράσει το προϊόν. Στη συνέχεια περάστε το βαμβάκι, σαρώνοντας τα τελευταία ίχνη μακιγιάζ, χωρίς να τρίβετε.

Καθαρισμός με γαλάκτωμα

Αν επιλέξατε γαλάκτωμα για τον καθαρισμό, απλώστε μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά σας στο πρόσωπο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από τον λαιμό και προς τα πάνω και από τη βάση της μύτης προς τα ζυγωματικά. Στη συνέχεια, σκουπίστε με καθαρό βαμβάκι, αν έχει βάση το λάδι και με νερό, αν έχει βάση το νερό.

Καθαρισμός με προϊόν σε υγρή μορφή

Αν επιλέξατε κάποιο προϊόν σε μορφή νερού, απλώστε άφθονη ποσότητα σε καθαρή ροδέλα βαμβακιού και περάστε το πρόσωπο, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο: από τη βάση του λαιμού προς τα πάνω και από τη βάση της μύτης προς τα ζυγωματικά.

Καθαρισμός με προϊόν σε μορφή αφρού

Στον καθαρισμό με αφρώδες προϊόν μη χρησιμοποιήσετε καυτό νερό, αλλά ούτε και κρύο. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι η πλέον κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αφού διαλύει εύκολα τους ρύπους και το μακιγιάζ, χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα ή να την «απογυμνώνει» από τη φυσική της λιπαρότητα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook