Κορυφαίο σκακιστικό σωματείο της Ελλάδας, αναδείχθηκε η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων μετά την επίσημη βαθμολογία αξιολόγησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Για τη σημαντική επιτυχία το δελτίο τύπου της ΣΑΧ αναφέρει τα εξής:

Την ανάδειξη  της κι επίσημα σαν κορυφαίο  Σκακιστικό σωματείο της Ελλάδος, πανηγυρίζει ο Σύλλογος της ΣΑΧ , μετά  από  επίσημη βαθμολογία αξιολόγησης που έχει θεσπίσει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τις Πανελλήνιες Νεανικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, με τις επιτυχίες των αθλητών της η ΣΑΧ (πέντε πανελλήνιες πρώτες θέσεις και αντίστοιχα ανάδειξη  5  πρωταθλητών  Ελλάδος, τρία αργυρά μετάλλια, ένα χάλκινο και αρκετούς  ακόμη σκακιστές στην πρώτη εξάδα) στα πρόσφατα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων   συγκέντρωσε 82 βαθμούς, ένα νούμερο το οποίο ποτέ άλλοτε δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει   Ελληνικός Σκακιστικός Σύλλογος.

Το μέγεθος της επιτυχίας φαίνεται κι από το γεγονός ότι όλοι  μαζί  οι άλλοι σύλλογοι της Κρήτης συγκέντρωσαν από 14 βαθμούς! Σε Πανελλήνιο επίπεδο μετά τον Σύλλογο της ΣΑΧ ακολουθεί ο σύλλογος της Καβάλας με αξιολόγηση  29 βαθμών και έπεται το Περιστέρι Αττικής με 26 βαθμούς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από την αξιολόγηση αυτή πριμοδοτείται όλη η Ένωση Σκακιστικών  Σωματείων Κρήτης, έτσι ώστε κάθε χρόνο να δικαιούνται περισσότερα παιδιά την πρόκρισή τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

 Η αναγνώριση αυτή της ΣΑΧ αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών της, τόσο του Προπονητικού τιμ όσο και της Διοίκησης, που επί χρόνια τώρα έχουν αποδείξει ότι έχουν βρει το μυστικό (που δεν είναι άλλο από τη σκληρή δουλειά) έτσι ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες της νεολαίας  του τόπου μας! Μια  ακόμα διάκριση λοιπόν για τα Χανιωτάκια,  σε ένα καθαρά πνευματικό άθλημα, το οποίο πρωτίστως μαθαίνει στα παιδιά  να ασκούν τη δύναμη της σκέψης τους, αλλά και μέσα από την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των λαθών τους να καλλιεργούν  και να διαμορφώνουν  κριτική σκέψη και ορθολογική λήψη αποφάσεων!     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook