Η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Γιάννη Τσουρουνάκη είναι αυτή που κοσμεί την αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο Τσουρουνάκης συνδύασε την ολιγοήμερη παραμονή του στα Χανιά με την προετοιμασία για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και θα είναι μέλος της 35μελής αποστολής του ΝΟΧ που βάζει στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα και να επιβεβαιώσει  την κυριαρχία στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης.

Πέρα από τον σπουδαίο Χανιώτη αθλητή η συμμετοχή στο πανελλήνιο δίνει την ευκαιρία στους Αντώνη Τσουρουνάκη αλλά και τις αδερφές Στέλλα και Κωνσντανίνα Καλογεροπούλου να κάνουν την δική τους πρόβα τζενεράλε πριν τη συμμετοχή τους με τις εθνικές ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (28 Ιουλίου-7 Αυγούστου) και στο πανευρωπαϊκό (11 έως 18 Ιουλίου), που θα διεξαχθούν αμφότερα στην Ουγγαρία.

Καλαμαρίδης: «Να διατηρήσουμε την παράδοση»                                                  

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Ηλία Καλαμαρίδη: «Για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις πρώτες θέσεις στη γενική βαθμολογία. Η ομάδα μας βρίσκεται σε κατάσταση έτσι ώστε να μπορέσει να αποκομίσει αρκετά μετάλλια και να δικαιολογήσει την παράδοση, να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι στην αποστολή συμμετέχει ο Γιάννης Τσουρουνάκης ο οποίος παρότι βρέθηκε στα Χανιά για ολιγοήμερες διακοπές και να δει την οικογένειά του, βρήκε την ευκαιρία να προετοιμαστεί έστω και μερικώς προκειμένου να λάβει μέρος μαζί μας και νομίζω πως η παρουσία του θα δικαιολογήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στα παγκόσμια πρωταθλήματα στο αγώνισμα που τον έχει βγάλει πρωταθλητή στα 400μ. υποβρύχιο. Από εκεί και πέρα, κάποια άλλα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία καλή πρόβα για τη συμμετοχή τους με την εθνική στο πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μιλάω για τις αδερφές Καλογεροπούλου και τον Αντώνη Τσουρουνάκη, στόχος του οποίου είναι να μπει στα μετάλλια στα 200μ. και 300μ. επιφάνεια προκειμένου να διατηρήσει για μία ακόμα φορά τα σκήπτρα του καλύτερου αθλητή στον κόσμο στα συγκεκριμένα αγωνίσματα».

Η αποστολή του Ν.Ο. Χανίων:

Γιώργος Ντουσάκης, Γρηγόρης Ντουσάκης, Γιάννης Παπασταματάκης, Αλέξανδρος Σεργάκης, Γιώργος Βερναδάκης, Γιώργος Λεντάρης, Κωνσταντίνος Λούτας, Νίκος Λούτας, Στράτος Ψαρουδάκης, Βασίλης Βογιατζάκης, Γιώργος Γαλάνης, Πέτρος Κοκολοδημητράκης, Βασίλης Σαλεβουράκης, Μελέτιος Χριστουλάκης, Ευτύχης Πατεράκης, Σωτήρης Μηνάς, Γιάννης Τάπος, Αντώνης Τσουρουνάκης, Γιάννης Τσουρουνάκης, Άννα Γαληνά, Μαρίνα-Ιωάννα Ηλιάκη, Σοφία Αρχαγγελάκη, Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, Στέλλα Καλογεροπούλου, Γεωργία Παπαγεωργίου, Ιωάννα Παπαγεωργίου, Καλλιόπη Παπαγεωργίου, Δαμασκηνή Καρτσωνάκη, Νίκη Πατεράκη, Μαρία Μαντά, Τριανταφυλλιά Ψαρουδάκη, Ελένη Δημητριάδη, Αντωνία Πατεράκη, Άννα Σεργάκη, Κατερίνα Σπυριδάκη.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης