Στη γενέτειρά του, την ορεινή κωμόπολη Τσοτυλίου, στην επαρχία Βοΐου Κοζάνης, κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο 35χρονος ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ, Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος το 2007 τραυματίστηκε βαρύτατα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, εκτός απο τους οικείους του, τον Στάθη Λαζαρίδη συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία,  φίλοι και συνάδελφοι του από όλη την Ελλάδα και του στάθηκαν δίπλα αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή σ’ έναν ήρωα.

«Δολοφόνοι, φάγατε το παιδί μου» φώναξε ο πατέρας του, κύριος Γιάννης Λαζαρίδης, πριν η γη της Κοζάνης «αγκαλιάσει» για πάντα τον γιο του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό για να αποτίσει φόρο τιμής στον Στάθη Λαζαρίδη. Συγχωριανοί, συνάδελφοι, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας όπως ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Δημήτρης Σοφός και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, οι τοπικοί βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης από τη Ν.Δ. και Μίμης Δημητριάδης από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος χοροστάτησε στη νεκρώσιμο ακολουθία.

Μπάντα της αστυνομίας από τη Θεσσαλονίκη παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια, άγημα απέδωσε φόρο τιμής πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα, ενώ το φέρετρο σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Νοεμβρίου 2007 αστυνομικοί που επέβαιναν σε 12 οχήματα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα Ζωνιανά, για τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. 

Μια σφαίρα πολεμικού όπλου έπληξε τον νεαρό ειδικό φρουρό στον αυχένα, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από τη μέρα εκείνη ο Στάθης Λαζαρίδης έπεσε σε κώμα, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο ειδικός φρουρός υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μεταφέρθηκε για θεραπεία με αεροπλάνο σε ειδική νευροχειρουργική κλινική στο Ισραήλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πρίν απο μικρό χρονικό διάστημα απο την τραγική εκείνη ημέρα, του 2007, η σύζυγός του Μαρία, είχε γεννήσει το παιδί τους.

(Φωτογραφίες Χρήστος Μπλέτσος – Δημήτρης Στραβού)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook