Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα γεγονότα της 28ης και 29ης Ιουνίου 2011 στο κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει την ασφάλεια, την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας .

Τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν αυτό το δραματικό 48ωρο τραυματίζουν σοβαρά την ήδη πληγωμένη εικόνα της Ελλάδας και της Αθήνας. Χιλιάδες αρνητικά δημοσιεύματα και εκατοντάδες ανταποκρίσεις ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταφέρουν στο εξωτερικό την εικόνα μιας ανοχύρωτης πόλης όπου κυριαρχούν οι βάνδαλοι, η βία και η ανομία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, παρέμεινε σιωπηλό και αδρανές. Η κυβέρνηση – και σε αυτή τη μείζονα κρίση – αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ανέτοιμη και κατώτερη των περιστάσεων. Δεν κατάφερε ούτε και τώρα να τη διαχειριστεί. Δεν κατάφερε ούτε και τώρα να προστατεύσει τον τουρισμό της πρωτεύουσας και την εικόνα της χώρας.

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε προτείνει ένα Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και τους συλλογικούς φορείς του Τουρισμού για να θωρακίσουμε όλοι μαζί τον Ελληνικό τουρισμό με ένα κοινό μέτωπο δράσης. Μας αγνόησαν επιδεικτικά. Έστω και τώρα, τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook