Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης ζητώντας να διατάξει έρευνα για το θέμα της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. τα οποία, όπως υποστήριξε, έχουν λήξει από το 1979.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από γιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση χημικών και τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των πολιτών. Αφού λάβει το υπόμνημα, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη από τα ΜΑΤ προκειμένου να εξεταστούν και να γίνει γνωστή η σύστασή τους.

Για το θέμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ. ο ΙΣΑ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με έρεισμα τις διαχρονικά επαναλαμβανόμενες έκνομες πράξεις μίας δράκας αμφιλεγόμενης προέλευσης “ταραξιών”, μετετράπη το κέντρο της Αθήνας από τις δυνάμεις τάξης σε θάλαμο αερίων ρισκάροντας την ακεραιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών και τούτο υπό την ανοχή της επίσημης πολιτείας… Επετράπη στους ταραξίες να κάνουν το κέντρο της πόλης γης μαδιάμ και τη νύφη πλήρωσαν οι διαμαρτυρόμενοι αθώοι πολίτες, οι οποίοι κατεωνίστηκαν από τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει η υγεία τους εξαιτίας καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων και τραυματισμών, ενώ δεκάδες οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία… Η αυτοθυσία εθελοντών ιατρών και διασωστών που κάτω από αντίξοες συνθήκες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον χώρο του μετρό, ανταμείφθηκε από τις δυνάμεις τάξης με τη ρίψη χημικών και εντός του χώρου του μετρό!».

Τέλος καταγγέλλει ως αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση την κυβέρνηση, την οποία καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες της.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook