Σε περίπου 1.000, υπολογίζει τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωοβάθμια εκπαίδευση του νομού Ηρακλείου, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ λ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

Αναλυτικά σε ενημερωτικό του σημείωμα, ο κ.Λαμπρογιαννάκης αναφέρει τα εξής:

“Πλησιάζοντας στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η εικόνα που αναμένεται να αντικρίσουμε  προκαλεί κατάθλιψη και έντονο προβληματισμό. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα πραγματικά κενά προσεγγίζουν τα χίλια, πληρώνοντας έτσι το μάρμαρο των μηδενικών μόνιμων διορισμών την τελευταία πενταετία καθώς και τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.
Έτσι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ σε όλες τις ειδικότητες, όμως περισσότερο προβληματισμό προκαλούν τα κενά σε δασκάλους, καθώς ανέρχονται στο αστρονομικό νούμερο των 360. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στα κενά αυτά έχω συμπεριλάβει και το μοίρασμα των τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές, καθώς μόνο εμείς ως νομός έχουμε την ατυχία λόγω των πολλών κενών να λειτουργούμε τμήματα με 26 και 27 μαθητές, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Θέλω λοιπόν να καλέσω όλους τους αρμόδιους φορείς επιτέλους να πιέσουν ουσιαστικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας ώστε να πάρουμε τις απαραίτητες πιστώσεις αναπληρωτών(οι οποίοι δεν αναμένονται πριν τις 22 του μηνός) και να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας όπως τους αρμόζει. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε πάλι για το αυτονόητο χωρίς να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω σας παραθέτω τα κενά ανά ειδικότητα.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

1. Δάσκαλοι      (ΠΕ 70) :            360
2. Νηπιαγωγοί  (ΠΕ 60) :            205
3. Αγγλικών     (ΠΕ 06) :             45
4.Φ. Αγωγής    (ΠΕ 11) :             35
5. Μουσικής    (ΠΕ 16) :              35
6. Γαλλικών:                                7
7. Γερμανικών:                           10 
8. Θεατρικής Αγωγής:            26
9. Εικαστικών:                        26
10. Πληροφορικής:                30
11. Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71, ΠΕ 61) (ΠΕ71+70.50: 195)  

(ΠΕ61+60.50: 25). Περιλαμβάνονται τα κενά της παράλληλης στήριξης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook