Υπο κατάληψη τελεί το ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, το τελευταίο δεκαήμερο καθώς οι σπουδαστές έχουν ξεσηκωθεί από την απόφαση να σφραγιστεί το εστιατόριο , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σιτιστούν.

Το κλείσιμο του εστιατορίου έγινε – σύμφωνα με πληροφορίες – μετά από καταγγελία και έλεγχο των αρμόδιων αρχών, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει  άδεια λειτουργίας, αφού δεν υπάρχει οικοδομική άδεια.

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα που αφορά και όλα τα κυλικεία σε κτίρια της εκπαίδευσης, τα οποία είχαν αναγερθεί παλιά, σύμφωνα με τις διατάξεις των τότε Νόμων.

Όμως, μετά την καταγγελία και τον έλεγχο, εκδόθηκε απόφαση σφράγισης του εστιατορίου του ΤΕΙ με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπουδαστές που – λόγω και της οικονομικής κρίσης – σιτίζονται εκεί, να μείνουν στον αέρα.

Να σημειωθεί πως εντύπωση προκαλεί το ότι ενώ η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη πριν από έναν χρόνο και εφαρμόστηκε πριν από λίγους μήνες, η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, μέχρι τώρα, δεν έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα.

Πάντως σήμερα και σε νέα Γενική Συνέλευση ο σύλλογος σπουδαστών θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους σπουδαστές είναι δραματική.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook