Υποχρέωση του πολιτικού, αποτελεί η με βάση το πλαίσιο αρχών και αξιών του, την κρίση και την συνείδησή του να σταθμίσει τα πραγματικά κάθε φορά δεδομένα και να κάνει τις επιλογές που υπηρετούν καλύτερα το ευρύτερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν επίσης ότι αυτή αποτελεί για εμένα μία διαχρονική και συνεπή στάση ευθύνης.

Όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν την πολυτέλεια για υπεκφυγές και την επιλογή να δραπετεύουν από την πολύ δύσκολη πραγματικότητα που περνάει η πατρίδα, τα ερωτήματα της περιόδου είναι σαφή και τα διλήμματα αμείλικτα.

Πρώτιστη ανάγκη και προτεραιότητα ήταν να μην επιφυλάξουμε στην πατρίδα μας την εφιαλτική εκείνη εξέλιξη, στην οποία άλλες υποτίθεται «ανώδυνες» και «φιλολαϊκές» επιλογές θα οδηγούσαν. Λύσεις και συνταγές που απευθύνονται στο συναίσθημα, τον δικαιολογημένο θυμό και την αγωνία του κόσμου, με τραγικές όμως συνέπειες.

Με επιμέλεια αποφεύγουν να εξηγήσουν δηλαδή, τι θα σήμαινε για τη χώρα, για τον Έλληνα και την Ελληνίδα και ιδιαίτερα τους μη προνομιούχους, η ενδεχόμενη χρεοκοπία, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η απώλεια του πλεονεκτήματος ενός σταθερού και ισχυρού νομίσματος.

Όλα δηλαδή εκείνα που μέχρι σήμερα έχουμε αποφύγει με τις θυσίες και τις προσπάθειες ενός ολόκληρου λαού, αλλά και με έναν υπεράνθρωπο αγώνα του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες αδυναμίες και λάθη.

Είναι πράγματι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό του λαϊκισμού, είναι όμως και ασυγχώρητα επιπόλαιο και ανεύθυνο, ενώ γνωρίζεις την αλήθεια, να συντηρείς τη σύγχυση, την αβεβαιότητα, να προεξοφλείς την καταστροφή ή να υπόσχεσαι μαγικές συνταγές για να κερδίσεις ευκαιριακό χειροκρότημα.

Σήμερα όμως, είμαστε ήδη στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

Μία επόμενη ημέρα που βρίσκει την πατρίδα μας να έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα χρόνου για να συνεχίσει την προσπάθειά της, με τη βοήθεια ενός σημαντικού πλαισίου αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά, όχι μόνο τη χρηματοδότηση των δανειακών μας αναγκών μέχρι το 2015, αλλά και τη στήριξη της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας μας στη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Αυτήν την ευκαιρία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιβεβαιώνοντας ως στρατηγική επιλογή ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Στο σύγχρονο κόσμο η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, παρά μόνο ως μέλος της σύγχρονης ευρωπαϊκής οικογένειας. Μέλος με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, συναίσθηση των δικαιωμάτων μας, αλλά και των ευθυνών και υποχρεώσεών μας.

Αξιοποιώντας η κυβέρνηση κάθε μέρα κάθε δυνατότητα, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά, με έμφαση στην εφαρμογή ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού προτύπου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η Ελλάδα της μετά την κρίση εποχής. Η Ελλάδα των Αξιών, της Ανάπτυξης, της Παραγωγής, της Ποιότητας, των Πλεονασματικών Προϋπολογισμών.

Καταβάλλοντας το σύνολο του πολιτικού συστήματος προσπάθεια να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, σεβόμενοι τη διαφωνία, τις διαφορετικές απόψεις, αναγνωρίζοντας όλοι σε όλους το αναφαίρετο δικαίωμα να τις διατυπώνουν, να τις προβάλλουν και να τις τεκμηριώνουν, χωρίς προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές από κανένα για κανένα. Κανείς άλλωστε, δε δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται ως πάροχος πιστοποιητικών ούτε φιλοπατρίας ούτε φιλολαϊκότητας.

Κλείνοντας τις ρωγμές που η κρίση που βιώνουμε δημιούργησε στην κοινωνία μας, στις μεταξύ μας σχέσεις. Διαμορφώνοντας μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης, αξιοποίησης ευκαιριών και δυνατοτήτων που τόσο την έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook