Ενώ περίμεναν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας, έκπληκτοι έμαθαν πως ο Δήμαρχος Χανίων άλλαξε γνώμη και το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στον “αέρα”.

Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων», στην οποία – μεταξύ άλλων – επισημαίνουν και τα εξής:

“Σε συνέχεια της συνάντησης που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 6.09 ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Χανίων αρμόδιο για τα αδέσποτα ζώα κ. Μαράκη και εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του συλλόγου Χανίων «η προστασία των ζώων», όπου προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Δήμαρχος μάλλον δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα στεγαστεί το δημοτικό κτηνιατρείο, η ίδρυση του οποίου στην Ξυλοκαμάρα είχε εξαγγελθεί ουκ ολίγες φορές από την Δημοτική Αρχή, και αφού για το συγκεκριμένο κτίριο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες, οι ως άνω φορείς συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Βάμβουκα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι άλλαξε για τρίτη συνεχόμενη φορά γνώμη και, αδιαφορώντας για την απόφαση προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση του κτηνιατρείου στην περιοχή αυτή, για τις αλλεπάλληλες σχετικές ανακοινώσεις του αντιδήμαρχου κ. Ι. Μαράκη αλλά και για τη σοβαρή εργασία όλων των εμπλεκόμενων δημοτικών υπηρεσιών επί τόσους μήνες για την σχετική αδειοδότηση του εν λόγω κτιρίου,αποφάσισε να μισθώσει χώρο για την στέγαση του δημοτικού κτηνιατρείου! 

Στην εύλογη ερώτησή μας γιατί ο κ. Δήμαρχος επιλέγει για μια ακόμα φορά να επιστρέψει στο σημείο μηδέν, γιατί προτιμά να δαπανήσει χρήματα για να μισθώσει έναν χώρο για να στεγαστεί το δημοτικό κτηνιατρείο, αντί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον προτεινόμενο κτίριο το οποίο ανήκει στον Δήμο και επί του οποίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες χρονοβόρες μελέτες, γιατί επιλέγει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, ουδεμία πειστική και εμπεριστατωμένη απάντηση μας δόθηκε. Αντίθετα, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι τελικά, η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του μείζονος κοινωνικού ζητήματος του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων στον δήμο Χανίων είναι τελικά απούσα. 

Ο κ. Δήμαρχος επιλέγει να υπακούσει και να υποταχθεί σε μικροπολιτικά συμφέροντα, αντί να εφαρμόσει τον νόμο για την προστασία των ζώων αξιοποιώντας το άξιο προσωπικό του Δήμου και την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του. Σήμερα με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι, μετά από αγώνες ετών για την δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στα Χανιά, μετά από δεκάδες συναντήσεις με τους πολιτικούς άρχοντες του δήμου, μετά δεκάδες επιβεβαιώσεις ότι το δημοτικό κτηνιατρείο θα γίνει (εντός τριμήνου, που έγινε εξάμηνο, εννεάμηνο κτλ) η Δημοτική Αρχή Χανίων επιλέγει να γυρίσει προς τα πίσω, στο σημείο ΜΗΔΕΝ, στην (αέναη) αναζήτηση «κατάλληλου» χώρου…   Την ώρα που η ιδιωτική πρωτοβουλία πρωτοπορεί με την χρηματοδότηση της στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων, ο δήμος Χανίων υπαναχωρεί από την μία και μοναδική σχετική με τα ζώα δέσμευσή του, την ίδρυση του δημοτικού κτηνιατρείου…..

 Η συνάντηση έληξε με την δέσμευση του Δημάρχου εντός των επόμενων δυο εβδομάδων να προτείνει ( σε συνεργασία με τους αρμόδιους ελπίζουμε αυτήν την φορά) τον χώρο όπου θα στεγαστεί το δημοτικό κτηνιατρείο.

 Ας μην χάσουμε ακόμα την ελπίδα μας, ας περιμένουμε δυο εβδομάδες ακόμα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook