Πληροφορίες για άσκηση δίωξης από την εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δημοσιεύει η εφημερίδα “Starpress” καθώς και το ειδησεογραφικό site epirusgate.blogspot.gr.

H εφημερίδα επικαλείται τα αποτελέσματα της έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” για το όσα συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή από την παρέα των Κρητικών, που έχουν δεχτεί κατηγορίες ότι έκαναν κόλαση τη ζωή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και για την παρέμβαση που κατηγορήθηκε ότι έκανε στο συμβούλιο ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Βάσει των αποτελεσμάτων, η εισαγγελία Ιωαννίνων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άσκησε στον κ. Μαρκογιαννάκη δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κύρια ανάκριση ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου από την ανακρίτρια Ιωαννίνων και οι διώξεις κατά των εμπλεκομένων επτά Κρητικών σπουδαστών έχουν πλέον προσωποποιηθεί για την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Βαγγέλη.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με τον κ. Μαρκογιαννάκη, ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια ενημέρωση για δίωξη σε βάρος του.

Να θυμήσουμε, ότι στο παρελθόν, ο κ. Χ. Μαρκογιαννάκης είχε κατηγορηθεί σε δημοσιεύματα για εμπλοκή του στην υπόθεση και συγκεκριμένα για τηλεφωνική του παρέμβαση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, προκειμένου η διεύθυνση της σχολής να μεταχειριστεί την παρέα των Κρητικών με επιείκια. Ο ίδιος τότε είχε απαντήσει ότι είχε επικοινωνήσει με τη σχολή για άλλη υπόθεση σπουδαστή που είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει για αποβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook