Πέντε  Ηρακλειώτες και ένας Αλβανός, θα καθίσουν σήμερα  στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων που κατηγορούνται,  για την διάπραξη σειρά ληστειών στο Ηράκλειο. Οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση φέρονται να είχαν ληστέψει από τράπεζες-τους «χρεώνεται» το διπλό χτύπημα στις Αρχάνες-μέχρι σούπερ-μάρκετ, ζαχαροπλαστεία και περίπτερα.

Κάποιοι είχαν ομολογήσει προανακριτικά την συμμετοχή τους σε συγκεκριμένα χτυπήματα, άλλοι αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

Συγκεκριμένα σε δίκη παραπέμπονται: ένας 33χρονος τοξικομανής από χωριό του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάπραξη των ληστειών. Είχε ενεργή συμμετοχή στα περισσότερα «χτυπήματα». Ο ίδιος απασχολεί τις διωκτικές Αρχές από το 1996 για διάφορες υποθέσεις.

Κατηγορούμενοι επίσης είναι ένα ζευγάρι τοξικομανών, 30 και 33 ετών αντίστοιχα. Στο εδώλιο παραπέμπεται ακόμα ένας 48χρονος από χωριό της ενδοχώρας, ο οποίος επίσης είχε εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη, αλλά και ένας 28χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος επίσης είχε απασχολήσει για διάφορα αδικήματα. Τέλος κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος Αλβανός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook