Πυρετωδώς εργάζονται τα μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να καθαρίσουν προληπτικά την κοίτη του ποταμού Γιόφυρο και το φράγμα Δρακουλιάρη, ώστε να αποτραπούν το φετινό χειμώνα φαινόμενα υπερχείλισης  των υδάτων.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις  πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, συνεργεία της οποίας εργάζονται παράλληλα σε άλλα σημεία της περιοχής όπως το γεφυράκι και τις κοίτες του Γιόφυρου.

Οι  εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού προχωρούν με γοργούς ρυθμούς θα συνεχιστούν  και το επόμενο διάστημα,  όπως διαπίστωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός  που επισκέφθηκε τη περιοχή του Δρακουλιάρη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ.Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ.Χάρη Μαμουλάκη.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν την απομάκρυνση ποσοτήτων χώματος ,καλαμιών και άλλων υλικών από το φράγμα ανάσχεσης και τις όχθες, ώστε σε περίπτωση δυνατής νεροποντής τα ύδατα χωρίς εμπόδια να ακολουθούν τη φυσική ροή του ποταμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των προληπτικών  χωματουργικών εργασιών,  τονίζοντας ότι, με τις παρεμβάσεις αυτές θωρακίζονται ακόμη περισσότερο περιοχές που  αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων  και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αποτραπούν στο μέλλον δυσάρεστες καταστάσεις . 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook