Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες παραδέχτηκε χθες Πέμπτη ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κούβα για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, αλλά τόνισε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την Αβάνα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας πως η υγεία του αποκαθίσταται.

Οι εξετάσεις έδειξαν την ύπαρξη ενός όγκου και καρκινικών κυττάρων που καθιστούσαν αναγκαία και μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί πλήρως ο όγκος\”, επισήμανε ο Τσάβες.

Ο 56χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αβάνα στις 10 Ιουνίου όταν πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Κούβα. Χειρουργήθηκε για απόστημα στη λεκάνη, αλλά χρειάστηκε και δεύτερη επέμβαση όταν εντοπίστηκε και ένας όγκος.

\”Ήταν μια δύσκολη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλοκές. Ακολουθώ όλες τις ενδεδειγμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση των διαφορετικών κυττάρων που εντοπίστηκαν μέχρι την πλήρη αποθεραπεία μου\”, είπε χαρακτηριστικά ο Τσάβες.

Ο Τσάβες, που περιορίστηκε να διαβάσει το μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του, παραδέχτηκε επίσης ότι έκανε \”μεγάλο λάθος\” παραμελώντας την υγεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Στην 15λετπη ομιλία του μπροστά στη σημαία της Βενεζουέλας και σε μια εικόνα του Σιμόν Μπολιβάρ, φάνηκε αδυνατισμένος και συγκινημένος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook