Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, τρία άτομα ηλικίας 61, 37 και 34 ετών, με όπλα και ναρκωτικά.

Στην κατοχή τους, μετά από συντονισμένη επιχείρηση βρέθηκαν καλάσνικοφ, υποπολυβόλο, δεκάδες φυσίγγια και δενδρύλλια κάνναβης ενώ ο 61χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στο οποιο επέβαινε, να διαφύγει τη σύλληψη.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες  και πρωινές ώρες, επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή σε κοντινή απόσταση από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, οχτώ ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου χρησιμοποιούνταν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, και οι συλληφθέντες είχαν προβεί πρόσφατα στη συγκομιδή τους. Εντός αυτών ανευρέθηκαν επτά  αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης καθώς και τμήματα στελεχών δενδρυλλίων κάνναβης συνολικού βάρους 37 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στον συγκεκριμένο χώρο, εντοπίστηκε, από τους αστυνομικούς, ο 61χρονος, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, εγκαταλείποντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου και στη συνέχεια συνελήφθη.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπρόσθετα, από έρευνα που διενεργήθηκε στους γύρω χώρους από το  ποιμνιοστάσιο και συγκεκριμένα σε κτίσμα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός δοχείου και κατασχέθηκαν:
•    πολεμικό όπλο ( kalashnikov), με τρεις γεμιστήρες
•    υποπολυβόλο, με δυο γεμιστήρες και
•    256 φυσίγγια, πολεμικού όπλου (kalashnikov), πολεμικού τυφεκίου, υποπολυβόλου και πιστολιού

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 37χρονος και ο 34χρονος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 83 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη παράνομων δραστηριοτήτων. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι  συλληφθέντες με τη σε βάρους τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook